plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepšie triky s melónom, ktoré by nám ani nenapadli: Toto ohúri aj vašich hostí!

Červený melón chutí skvele a keď uvidíte, na koľko rôznych spôsobov si ho môžete pripraviť, budete ho milovať ešte viac. 

Nechajte sa inšpirovať týmito skvelými tipmi z youtube.

 

 

Melónový sorbet

Odkrojte vrch melóna a dužinu v šupe rozmixujte tyčovým mixérom. 

 

 

Pridajte citrónovú šťavu, cukor podľa chuti a dobre premiešajte.

Vložte do mrazničky a nechajte stuhnúť. 

Môžete servírovať, ozdobte mätou a posypte čokoládovými vločkami. 

 

Želatínový dezert

Melónovú dužinu si nakrájajte na malé kúsky, pridajte ďalšie ovocie podľa chuti, napríklad kúsky ananásu, kivi, papáju, čučoriedky a pod.

Do hrnca si nalejte jablkový džús, zmiešajte s rastlinnou želatínou Agar-agar a potom zalejte ovocie.

Premiešajte a nechajte dôkladne stuhnúť v chladničke. 

 

 

Melónové nanuky

Melón nakrájajte na širšie kolieska aj so šupou, po bokoch narežte otvory, do ktorých vložte nanukové paličky.

Nakrájajte a dajte vychladiť. 

 

 

Servírovanie pomocou misky

Melón si vložte do misky, prerežte a nakrájajte. Potom preklopte pomocou taniera a servírujte. 

 

 

 

 

Melónová torta

Melón si nakrájajte, vložte do mixéra a rozmixujte. 

Do hrnca si nalejte 50 ml vody a pridajte 50 g cukru.

Nechajte si napučať želatínu, rozpustite a zmiešajte s rozmixovaným melónom.

Nalejte do formy, posypte melónovými vločkami a vložte do chladničky. 

Do silikónovej formy si rozpustenou bielou čokoládou nakreslite pásy, ako sú na melóne, zvyšok zmiešajte so zeleným potravinárskym farbivom a vylejte do formy. 

Vložte do chladničky a nechajte stuhnúť. 

 

 

250 g šľahačkovej smotany si vyšľahajte na hustú šľahačku, ktorú natrite na stuhnutú čokoládu. 

Potom nalejte melónovú hmotu.

 

 

Prikryte plátom piškótového cesta, preklopte pomocou taniera a odložte do chladničky.

Nakrájajte a môžete podávať. 

 

 

Melónový dezert

Melón si nakrájajte na hrubšie trojuholníčky, vyrežte stred a tieto kúsky vložte do mixéra.

Melónové trojuholníčky vložte do chladničky. 

 

 

Vyrezané kúsky melóna rozmixujte spolu s 250 g bieleho jogurtu a 125 g medu. Pridajte ešte trochu citrónovej šťavy.

Vložte do mrazničky na 1 hodinu a počas tejto doby zmes 3-krát premiešajte.

Nakoniec nechajte zmraziť po dobu 12 hodín, potom preložte do zdobiaceho vrecúška a naplňte do melóna. 

Melón ešte môžete ozdobiť čokoládovými kvapkami. Servírujte.

 

 

Melónová torta s jahodami

Do misky si rozklepnite 3 vajcia, pridajte cukor podľa chuti, roztopenú čokoládu, aj kúsky čokolády. Nakoniec pridajte roztopené maslo. 

Zapracujte preosiatu múku s kakaom a kypriacim práškom. Túto hmotu navrstvite do formy a pečte pri teplote 175 °C asi 25 minút. 

Na upečený korpus vyklopte na polovicu rozrezaný melón. Napichajte doňho čokoládové tyčinky, na ktorých koniec ešte napichnite jahody.

 

 

Celý povrch zalejte jahodovým pyré, natrite mascarpone, ktoré si predtým vyšľahajte s nastrúhanou kôrou, vanilkou, cukrom podľa chuti a šľahačkovou smotanou . 

Misu so šľahačkou priklopte na jahodovú vrstvu a takto odložte do chladničky, kým nestuhne.

Po stuhnutí misku odstráňte a šľahačková vrstva ostane na torte. 

 

 

Hotovú tortu ozdobte strúhanou čokoládou a plátkami jahôd. Môžete servírovať.

 

 

 

 

Melónová torta so šľahačkou

Zoberte si žltý melón, vykrojte na malé kúsky (môžete použiť naberačku na zmrzlinu), zmiešajte ho s mätou, citrónovou kôrou, aj šťavou. 

Nakoniec zalejte hroznovým džúsom. Dobre premiešajte a šťavu potom zlejte.

 

 

Šľahačkovú smotanu si vyšľahajte s práškovým cukrom a vanilkovou arómou.

Červený melón si orežte tak, aby ostala len dužina a stred vyrežte.

Z valcového stredu odrežte dva plátky, jeden vložte na spodok výrezu, červený melón naplňte žltým melónom a druhým plátkom priklopte navrchu. 

 

 

Celé to ešte potrite šľahačkou, ozdobte a môžete podávať.

 

 

 Nechajte sa inšpirovať týmito nápadmi a pripravte perfektné letné občerstvenie!

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Najlepšie recepty na dnes