plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečte zemiaky, kým neuvidíte túto techniku! Tento recept vládne svetu!

Ak máte doma zemiaky, pripravte tieto lahodné recepty: Vyskúšajte našu techniku!

Päť fantastických receptov na neodolateľné pokrmy zo zemiakov, ktoré si vás získajú.

 

 

Zemiaky v chutnejšej forme určite nenájdete.

Jednoduché a rýchle recepty na pokrmy zo zemiakov z youtube kanála Alle Rezepte.

Na recept č. 1 potrebujeme:

3 veľké zemiaky

olivový olej

150 g strúhanej mozzarelly

provensálske bylinky

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

450 g mletého mäsa

2 PL paradajkovej omáčky

1/2 ČL soli

1/2 ČL kari

1/2 ČL koriandra

1 ČL mletej papriky

rozmarín

Postup:

Ošúpané zemiaky nakrájame na plátky. Plech potrieme olivovým olejom.

Posypeme nastrúhanou mozzarellou.

 

 

Potom naukladáme zemiakové plátky.

Zemiaky potrieme olivovým olejom a posypeme provensálskymi bylinkami.

Pečieme v predhriatej rúre 20 minút pri teplote 200°C.

Na tvrdej podložke nakrájame na kocky cibuľu a cesnakové strúčiky.

Na panvici zahrejeme olivový olej.

Do rozohriateho ohňa pridáme cibuľu a smažíme do zlatista.

 

 

Potom pridáme mleté mäso a cesnak.

Ďalej pridáme paradajkový pretlak, soľ, koriander, kari, mletú papriku a premiešame.

Smažíme na miernom ohni, kým sa mäso neuvarí. Nastriháme rozmarín a zamiešame.

Na opečené zemiaky nanesieme mäsovú zmes a posypeme mozzarellou.

Dáme piecť na 15 minút pri teplote 200°C.

 

Môžeme servírovať.

Na recept č. 2 potrebujeme:

 

 

4 zemiaky

soľ

mleté čierne korenie

tymian

2 PL parmezánu

3 PL hladkej múky

mozzarellu

rastlinný olej na vysmážanie

Postup:

Na začiatku nakrájame ošúpané zemiaky na tenké plátky a vložíme do misky. Pridáme soľ, čierne korenie a tymian.

Nasypeme parmezán, múku a rukou zamiešame.

 

 

Do panvice nalejeme olej a na spodok naukladáme zemiakové plátky.

Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni smažíme 5-7 minút.

Po uplynutí doby posypeme mozzarellou, prikryjeme a smažíme, kým nebudú zemiaky mäkké.

Potom placku otočíme pomocou naolejovaného taniera a smažíme do zlatista.

Na recept č. 3 potrebujeme:

 

 

3 zemiaky

2 vajcia

4 PL ovsených vločiek

100 g syra

mleté čierne korenie

soľ

rastlinný olej na vysmážanie

Postup:

Do taniera nastrúhame jeden zemiak na jemno a zvyšné dva na hrubo. Zalejeme studenou vodou a necháme 10 minút odstáť.

Po uplynutí doby zemiaky scedíme a pridáme do čistej misky.

 

 

Pridáme vajcia.

Potom pridáme pomleté ovsené vločky a nastrúhaný syr.

Ochutíme čiernym korením, soľou a dobre premiešame.

Na panvici zahrejeme rastlinný olej.

Pomocou lyžice vytvarujeme malé placky.

Smažíme z oboch strán do zlatista.

Placky servírujeme s obľúbenou omáčkou.

Na recept č. 4 potrebujeme:

 

článok pokračuje na druhej strane

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes