Zaručene najlepšie syrové pagáče: To cesto je také ľahučké a výborné, že z plechu miznú ešte horúce!

132

Autorkou týchto pagáčikov je pani Daniela Legerská pagáčiky sú chrumkavé, nesmierne chutné a vynikajúce ešte aj na druhý deň.

Potrebujeme:

500 g hladká múka + na podsypávanie

2 KL soľ

2 žĺtky

Kvások:

1 kocka droždie

100 ml mlieko

1KL cukor

1 HERA (ja som ju rozpustila)

1 kyslá smotana

100 g tvrdý postrúhaný syr

Nakoniec:

1 vajce na potretie

syr na posypanie

rasca

hrubá soľ

Postup:

Kvások z ostatnými surovinami dobre v mise zmiešame, vypracujeme cesto, ktoré necháme zakryté odpočívať 15 minút.

Foto: youtube

Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a 3x po 15 minútach cesto preložíme.

Po treťom preložení cesto vyvaľkáme na asi 2 cm hrúbku (ja som aj menej), vykrajujeme kolieska, preložíme na pečiaci papier na plechu, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme podľa seba.

Plech vložíme do vyhriatej rúry na 180 st.C a pečieme cca 20-25 minút (podľa rúry). Vôňa je úžasná a pagáčiky fantastické.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor receptu a fotky: Daniela Legerská

Témy:


Pridajte svoj komentár