Najlepšie syrové krekry na svete: Vyskúšajte krehké slimáky a na slané pochúťky z obchodu, v momente zabudnete!

Toto je popravde prvýkrát, čo sa mi tieto chuťovečky podarilo odfotiť. Vždy totiž zmiznú doslova raketovou rýchlosťou. Dnes teda konečne prinášame fotky aj s postupom a dúfam, že si na nich pochutnáte tak, ako my u nás doma.

Toto je popravde prvýkrát, čo sa mi tieto chuťovečky podarilo odfotiť. Vždy totiž zmiznú doslova raketovou rýchlosťou. Dnes teda konečne prinášame fotky aj s postupom a dúfam, že si na nich pochutnáte tak, ako my u nás doma.

Potrebujeme (na 96 kúskov):

500 ml mlieka

50 g čerstvého droždia

1 lyžičku cukru

800 g hladkej múky

1 lyžičku soli

...

100 ml oleja

Na náplň:

250 g ovčieho syra (môže byť aj iný syr, prípadne tvaroh, alebo klasický strúhaný eidam)

100 g zmäknutého masla

3 žĺtky

1 lyžičku soli

Postup:

Zo 100 ml teplého mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. V inej miske zmiešame olej so zvyšným mliekom, múkou, soľou a nakoniec aj kváskom. Vypracujeme hladké jednotné cesto bez hrudiek.

Cesto vyberieme z misy a preložíme na pomúčenú dosku, kde ho rozdelíme na 4 rovnaké časti. Prikryjeme a necháme podkysnúť, kým si pripravíme náplň.

Na náplň je potrebné dobre vymiešať syr, so žĺtkami, soľou a maslom.

Keď máme náplň prirpavenú, vezmeme prvý bochník cesta a rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na obdĺžnik s rozmermi 40 x 25-30 cm. Na povrch rovnomerne rozotrieme ¼ náplne a potom pevne zrolujeme. Rolku, ktorá nám takto vznikne nakrájame na pásy široké asi 2 cm. Takto postupujeme s každou rolkou. Ideálne je slimáky uložiť do formy na muffiny, aby perfektne držali tvar. Môžete ich však aj uložiť na papier na pečenie a piecť ako zvyčajne.

Pred vložením do rúry, môžeme potrieť vajíčkom a posypať syrom (tento krok je však už len na vás).

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 15-20 minút.

Dobrá rada: Medzi pečením jednotlivých várok dajte náplň do chladničky, aby zbytočne nezmäkla.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: hankka