Najlepšie slivkové buchty: Neskutočne chutné a jemné ako vata!

Neodolateľné slivkové buchty podľa jednoduchého receptu.

Doma ich pečieme dosť často, keďže deti si ich zamilovali.

 

 

Jemné slivkové buchty podľa receptu z youtube kanála Aurora Recepti.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

250 ml mlieka

8 g sušeného alebo 25 g čerstvého droždia

3 PL kryštálového cukru

2 vajcia

5 g prášku do pečiva

2 PL kyslej smotany

citrónovú alebo pomarančovú kôru

citrónovú šťavu

120 g masla

9 g vanilkového cukru

500 g hladkej múky

slivky

Postup:

 

 

Do nádoby s vlažným mlieko pridáme droždie a zamiešame.

Pridáme lyžičku cukru, trochu múky.

Premiešame a necháme 5 minút kysnúť.

 

 

Do misky pridáme múku a v strede urobíme jamku.

Do jamky pridáme cukor, prášok do pečiva a kvások .

 

 

Ďalej pridáme vajcia, vanilkový cukor a smotanu.

Do zmesi nastrúhame citrónovú kôru.

Pridáme citrónovú šťavu, zmäknuté maslo a soľ.

 

 

Rukou miesime cesto, kým sa nám neoddelí od prstov.

Potom cesto preložíme na pomúčený stôl a miesime niekoľko minút.

 

 

Cesto vložíme do misky, prekryjeme fóliou a utierkou.

Necháme kysnúť 40 minút.

Po nakysnutí cesto vyberieme na pomúčený stôl.

Stlačíme, jemne natiahneme rukami a valčekom rozvaľkáme.

 

 

Cesto nakrájame na štvorce.

Na každý štvorec položíme slivku a z cesta vytvarujeme malé guľky.

 

 

Guľky poukladáme na kruhovú formu na pečenie vystlanú papierom na pečenie.

Formu prekryjeme utierkou a necháme 10 minút odpočívať.

 

 

Gule potrieme rozšľahaným vajcom.

Formu vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme 30 minút.

 

 

Buchty ešte za horúca potrieme roztopeným maslom.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn