Najlepšie sladké jednohubky pre návštevy: Nemusíte nič vypekať, toto sa podáva o minútku – 14 top inšpirácií!

Zbierka najlepších sladkých jednohubiek pre návštevy. Všetky rýchlo a hlavne bez pečenia!

Zbierka najlepších sladkých jednohubiek pre návštevy. Všetky rýchlo a hlavne bez pečenia!

Tiramisu guľky

Potrebujeme (na asi 50 ks guličiek):

30 ks dlhé piškóty (rozmixované)

100 g horkej čokolády na kúsky

100 ml horúcej uvarenej kávy

1 bal. vanilkový puding bez varenia

2 lyžice instantnej kávy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 g mascarpone

Na poliatie:

Roztopená čokoláda

Postup:

Do horúcej kávy dáme rozpustiť kúsky čokolády. Do rozmixovaných piškót pridáme puding a 2 lyžice instantnej kávy. Všetky sypké suroviny premiešame a prilejeme roztopenú čokoládu s kávou. Môžeme pridať aj kvapku rumu. Na záver pridáme mascarpone, rozmiešame a vytvarujeme guľky, dáme na 5 minút do mrazničky.

Potom len namočíme, alebo polejeme čokoládou. Môžeme dozdobiť podľa vkusu.

Kuriatka

Potrebujeme:

250 g piškót

500 ml mlieka

100 g masla izbovej teploty

50 g práškového cukru

1 bal. vanilkového cukru

50 g strúhaného kokosu

50 g horkej čokolády

Žlté potravinárske farbivo

Postup:

odložíme si bokol 3é piškót, ostatné rozdrvíme a zmiešame s mlieko, maslom a cukrom. Z hmoty urobíme 10 guličiek. Farbu rozpustíme v malom množstve vody a premiešame s kokosom.

Na Hlavičku zlepíme vždy dve piškóty pomocou rozpustenej čokolády a pritlačíme. Hlavu osadíme do kokosovej guľky. Na krídla potrebujeme piškóty prekrojené na polovice, prilepené k telu pomocou čokolády. Ozdobíme čokoládou a želé cukríkmi červenej farby.

Falošné parížske rožky

Potrebujeme:

Dlhé piškóty

400 ml smotany na šľahanie 33%

200 g čokolády na varenie

2 bal. stužovača do šľahačky

100 g práškového cukru

Vrchná vrstva:

100 g čokolády na varenie

50 g masla

30 g tuku

Postup:

Do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie a preložíme na sporák. Postupne zahrievame na miernom ohni a potom odstavíme – smotana sa nesmie variť!

Do horúcej smotany pridáme cukor a čokoládu na varenie nalámanú na kúsky. Miešame, kým sa čokoláda celkom nerozpustí a necháme vychladnúť – ideálne uložíme na celú noc do chladničky.

Potom smotanu s čokoládou vyšľaháme so stužovačmi na tuhú šľahačku. Navrstvíme ju do cukrárenského vrecka (príp. do igelitového vrecka z odstrihnutým rohom) a navrstvíme na dlhé piškóty.

Nakoniec si pripravíme polevu.  Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom a tukom. Keď sú ingrediencie rozpustené, zložíme z plameňa a necháme chvíľu vychladnúť.  V čokoláde máčame dlhé piškóty a uložíme ich piškóty s krémom. Nakoniec posypeme strúhaným kokosom. Vložím do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Marlenka guľôčky

Potrebujeme:

1 balenie medových plátkov 145 g

1 lyžica medu

1/2 konzervy karamelového Salka

100 g masla

lyžice mletých orechov (vlašské, lieskové)

mleté orechy na obalenie (prípadne kakao, alebo väčšie kúsky orechov)

Postup:

Plátky nastrúhame alebo nasekáme v robote a všetky suroviny zmiešame ( ja časť plátov nasekám, a časť nechám na hrušie kúsky – ale je to na vás). Vzniknutú hmotu uložíme do chladničky.

Po odležaní tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v mletých orieškoch, alebo v iných chutných prísadách.

Luxusné kaštanové košíčky

Potrebujeme:

6 tyčiniek Ľadové Kaštany

120 g masla

Plnka:

100 g mletých orechov

70 g cukor práškový

60 g masla

50 ml rumu

1 vanilkový cukor

Na ozdobu – mandľové lupienky, biela poleva …

Postup:

Čokoládové tyčinky rozpustíme s maslom vo vodnom kúpeli. Polovicu čokolády nalejeme do papierových košíčkov a necháme stuhnúť.
Mleté orechy, práškový cukor, maslo, rum, vanilkový cukor a mlieko dáme do mikrovnky, kým sa všetko spojí. Potom náplň vymiešame do studena. Rozdelíme ju do košíčka a povrch prelejeme druhou polovicou rozpustených čokoládových tyčiniek. Ozdobíme napríklad mandľovými lupienkami. necháme stuhnúť, je to výborné!

Guľky v čokoláde bez pečenia

Súvisiaci obrázok

Potrebujeme:

300 g polotučného tvarohu

50 g orechov

150 g sušienok alebo piškót

Cukor a vanilkový cukor podľa chuti

Na obaľovanie

Kakao, čokoládu strúhanú najemno, škoricu, Granko

Postup:

Tvaroh popučíme vidličkou alebo rozmiešame pomocou šľahača. Do kuchynského robota vložíme sušienky nalámané na menšie kúsky a oriešky. Rozmixujeme na jemnú drť.

Tvaroh zmiešame s orieškovo-sušienkovou drťou a dôkladne premiešame. Dochutíme cukrom podľa chuti.

Zo zmesi tvarujeme guľky a obaľujeme ich v kakae, čokoláde, škorici alebo inej obľúbenej surovine.

Guľky vložíme na 1 hodinu do chladničky.

Tvarohovo-kokosové guličky

Potrebujeme:

250 g tvarohu

100-150 g strúhaného kokosu

2 lyžice medu (alebo podľa chuti)

Kakao na obaľovanie

Postup:

V miske zmiešame tvaroh s kokososm a medom – ak je tvaroh príliš riedky môžeme pridať viac kokosu.

Rukami formujeme z cesta guľôčky (veľkosti vlašského orecha), ktoré obaľujeme v kakau.

Hotové guľôčky preložíme na plytký tanier a uložíme na 20-30 do chladničky stuhnúť.

Servírujeme v papierových košíčkoch.

Domáce Rafaello

Najjednoduchší recept na domáce Rafaello

Potrebujeme:

½ plechovky salka

250 g strúhaného kokosu

½ lyžičky vanilkového extraktu

Mandle

Postup:

Približne hrsť kokosu si odložíme bokom na obaľovanie guliek. Zvyšný kokos zmiešame so salkom a vanilkovým extraktom. Vyformujeme hmotu, ktorú odložíme na cca 15 minút do chladničky.

Mandle zalejeme vriacou vodou a necháme ich v nej 5 minút. Potom mandle olúpeme.Hmotu vyberieme z chladničky a formujeme jednotlivé guľôčky s mandľou vo vnútri (je dobré, ak si predtým navlhčíme ruky, guľôčky budú lepšie držať).

Guľôčky obalíme v zvyšnom kokose. Potom ich vložíme do chladničky minimálne na pol hodinu.

Servírujeme v papierových košíkoch.

Žiaden pridaný cukor: Zdravý dezert z tvarohu a kokosu

Potrebujeme:

200 g tvarohu

1 lyžicu medu

½ lyžičky vanilkového extraktu (voliteľné)

200 g kokosovej múčky

1 šálku mandlí

Postup:

V miske zmiešame tvaroh s medom a ½ kokosu (ak sa nám hmota zdá príliš riedka môžeme pridať viac kokosu). Z hmoty tvaruhejeme guľôčky. Do stredu každej guľôčky vtlačíme 1 mandľu. Nakoniec guľôčky obalíme vo zvyšnom kokose.

Preložíme na plech a vložíme stuhnúť do chladničky.

Margot guličky

Potrebujeme:

60 g masla

50 ml vody

100 g sušeného mlieka

50 g krupicového cukru

50 g strúhaného kokosu + kokos na obalenie

Lieskové oriešky

2 ks Margot tyčinky (1 ks=100 g )

Postup:

V hrnci zmiešame vodu, maslo a cukor, preložíme na plameň a necháme rozpustiť. Margot tyčinky rozdrobíme a pridáme do tejto zmesi spolu so sušeným mliekom a kokosom. Necháme na plameni a miešame, kým sa všetky prísady nespoja.

Zložíme z plameňa a zmes necháme vychladnúť. Z takto pripraveného cesta tvoríme guľôčky, do ktorých stredu zabalíme vlašský orech. Nakoniec obalíme v kokose a môžeme uložiť do papierových košíčkov.

Nepečené gaštaníky

Potrebujeme:

  • 50 dkg mleté ​​sušienky
  • 20 dkg Rama margarín (alebo zmäknuté maslo)
  • 15 dkg práškový cukor
  • 25 dkg gaštnové pyré
  • 2 lyžice kávy (nesca)
  • 30 ml rumová aróma
  • toľko mlieka, aby ste dostali formovateľnú hmotu (pridala som 1,5 dl mlieka)
  • Na čokoládovú vrstvu:
  • 180 g čokolády
  • 3 lyžice oleja na varenie

Postup:

Mleté sušienky sa dobre zmiešajú s ostatnými prísadami okrem mlieka, pomaly pridávame mlieko a dobre premiešame.

Guličky s veľkosťou gaštanu tvoríme z hmoty rukami – môžete si ich trochu navlhčiť, uvidíte, ako vám to pôjde.

Čokoláda sa roztaví nad vodnou parou a potom zmieša s olejom.

Guličky umiestnime na plech na pečenie vyložený papierom.

Ak je čokoláda už rotopená, opatrne namočte časť guličiek do čokolády. Uchovávajte v chladničke.

(Mal som 42 gaštanov z tejto dávky)

Punčové guličky

Potrebujeme:

250 g rozmrvených piškót (môže byť aj rozmrvený korpus)
0,5 dcl rumu
0,5 dcl ovocnej šťavy-z
100 g orechov
1,2 dcl vody
30 až 50 g kakao
100 g masla
100 g cukru
100 g zaváraneho ovocia/marhule/
1,5 kl punčovej arómy
kokos
1 várová čokoláda

Postup:

Rozmrvený korpus, alebo piškóty dáme do misy, pridáme arómu, rum a ovocnú šťavu. Pomleté oriešky si môžeme, ale aj nemusíme opražiť – pridáme ich  k mrveničke. Do kastróla si dáme cukor a vodou, keď sa cukor roztopí pridáme maslo a kakao, počkáme, kým sa maslo rozpustí. Necháme trošku vychladnúť a pridáme k zmesi. Dôkladne premiešame a tvarujeme guľky, ktoré vyváľame v kokose a polejeme roztopenou čokoládou. Podávame v košíkoch.

Plnené piškóty

Tento dezert je obzvlášť jednoduchý. Stačia vám naň len dlhé piškóty, malinový džem a mascarpone vyšľahané s cukrom. Tiež odporúčam odložiť si bokom uvarenú kávu a kvapnúť do nej pár kvapiek rumu. Piškóty potrieme kávou, džemom a krémom, prikryjeme vrchnou piškótou a opäť potrieme kávou. Vrch posypeme kokosom.

5-minútové tiramisu guľky

Potrebujeme:

1 balík disko keksov (maslové kolieska lepené čokoládovým krémom, prípade oreo či iných plnených sušienok)

175 g smotanového syra (mascarpone, alebo aj pomazánkové maslo)

Na obalenie:

Biela čokoláda rozpustená, guľky však môžete nechať aj len tak :-)

Postup:

Vložte plnené sušienky do mixéra a rozmixujte ich. Pridajte mascarpone, alebo pomazánkové maslo a dobre premiešajte. Vypracujte hmotu, ktorá sa dá dobre tvarovať a z ktorej sa dajú vytvárať guľôčky.

Formujte malé guľôčky (priemer 4-5 cm).

Roztopte čokoládu vo vodnom kúpeli a ponorte do nej guľôčky.

Ozdobte podľa vkusu.

Kokosové tyčinky pre návštevy

Potrebujeme:

500 g strúhaného kokosu

200 g sušeného mlieka

2 plechovky salka (môžete skúsiť jednu várku z obyčajného a druhú z karamelového salka)

Lyžička rumu alebo rumovej arómy

Ďalej:

20 g holandského kakaa

Postup:

Všetky prísady na cesto zmiešame do tuhej dobre tvarovateľnej hmoty – pracuje sa s ňou naozaj dobre, ako s plastelínou. Hmotu rozdelíme na dve polovice a do jednej primiešame kakao. Potom z oboch častí cesta tvarujeme šúľky, ktoré môžeme rôznym spôsobom spájať a prepletať. Prípadne môžeme tvarovať valčeky len jednej farby, je to na vás. Nakoniec obalíme v strúhanom kokose a je to. Podávame ako sladký dezert, u nás je to veľmi obľúbené ako rýchle a chutné pohostenie pre návštevy, alebo keď nie je doma nič sladké pod zub. Mám skúsenosť, že vydržia pokojne aj celý týždeň – teda ak sa nezjedia :-)). Skladujte v chlade.

Piškótové sladké jednohubky