plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepšie rezne pod slnkom: Tento recept od pani kuchárky určite vyskúšajte, nikto neodolá!

Príprava rezňov vyzerá byť jednoduchá a v skutočnosti aj je.

Nie je však rezeň, ako rezeň a oplatí sa poznať pár kuchárskych tajomstiev, ktoré vaše rezne dotiahnu k dokonalosti.

Premýšľate nad tým, ako ich pripraviť, aby boli krásne zlatisté a chrumkavé?

 

 

Naučte sa vďaka portálu smakosze tento postup a vaše rezne každý vychváli do nebies!

Tajomstvo sa ukrýva v obaľovaní mäsa

Na to, aby ste vytvorili dokonalý chrumkavý obal ich nemusíte obaľovať dvakrát v múke, vajci a strúhanke.

Pripravte si radšej toto cestíčko a výsledok bude ešte lepší.

Pre každého milovníka mäsa sú bravčové rezne skutočnou lahôdkou.

Šťavnaté bravčové karé podávané s vašou obľúbenou prílohou chutí vynikajúco.

 

 

Rezne však môžu byť ešte chutnejšie, keď ich namiesto vo vajíčku obalíte v cestíčku, ktoré pripomína palacinkové cesto.

Cestíčko by nemalo byť ani príliš riedke, ani príliš husté.

Rezne potom obaľujeme v múke, cestíčku a strúhanke – tak vznikne mimoriadne chutný a chrumkavý povlak, ktorý mäso navyše ochráni pred vysušením.

Vďaka nemu sú rezne veľmi šťavnaté.

 

 

Na vyprážanie rezňov použite olej alebo masť. 

Bravčové rezne vysmážajte vo väčšom množstve tuku, avšak nepridávajte ho už počas vysmážanie.

Olej, ktorý má nižšiu teplotu spôsobí, že mäso absorbuje obrovské množstvo tuku a bude zbytočne ťažké a mastné.

Na takto pripravené rezne potrebujeme:

Na 5 porcií:

bravčové karé

strúhanku

soľ

čierne mleté korenie

rastlinný olej alebo masť

Na cestíčko:

1/3 šálky mlieka

2 PL hladkej múky

1 vajce

Postup:

Každý kus mäsa umyte a osušte papierovou utierkou.

 

 

Potom si nakrájajte tenké rezne.

Posypte ich z každej strany soľou a korením. 

Nechajte stáť 15 minút, aby sa soľ a korenie dostali hlbšie do mäsa.

 

 

Všetky suroviny na cestíčko zmiešajte v hlbšej miske.

Ak treba, pridajte podľa potreby múku alebo mlieko – cestíčko musí mať konzistenciu ako palacinkové cesto. 

Každý rezeň postupne obaľte v múke, cestíčku a strúhanke.

 

 

Na panvicu si nalejte väčšie množstvo oleja (alebo použite masť).

Vysmážajte 3 – 4 minúty z každej strany do zlatohneda. 

 

 

Potom ich ukladajte na papierové utierky, aby vsiakla prebytočná mastnota.

 

 

Podávajte s obľúbenou prílohou, napríklad zemiakmi na vňaťke alebo zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes