plny-hrniec_transparent_negativ.png

Geniálne recepty z hlávkovej kapusty: Každý deň z nej vykúzlite iné, originálne jedlo, ktoré bude milovať celá rodina!

Zbierka 5 originálnych receptov z youtube, podľa ktorých vykúzlite chutné jedlo z hlávkovej kapusty na raňajky, obed, aj na večeru.

Pripravte si niektorý z týchto skvelých receptov alebo vyskúšajte rovno všetky!

Recept č. 1 – Zapekaná kapusta

Potrebujeme:

1/2 hlávky bielej kapusty

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

4 vajcia

1 kyslú smotanu

1/2 šálky hladkej múky

1/2 balíčka prášku do pečiva

zväzok jarnej cibuľky

100 g strúhaného syra

Postup:

Kapustu si umyjeme a nakrájame na jemné slíže, ktoré vložíme do väčšej misy, osolíme a dobre rukami miešame pár minút. Kapusta bude potom jemnejšia a šťavnatejšia. Do druhej misky si rozklepneme 4 vajcia, pridáme kyslú smotanu, osolíme, okoreníme a dobre metličkou vymiešame.

Múku si zmiešame s práškom do pečiva a pridáme ju do misky s vajíčkami a smotanou. Vymiešame metličkou dohladka.

Cibuľku si očistíme, nakrájame a pridáme do pripravenej zmesi. Nakrájanú kapustu si preložíme do jenskej misy a rovnomerne navrstvíme. Zalejeme pripravenou zmesou po celom povrchu, uhladíme a posypeme strúhaným syrom.

Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 40 – 50 minút. Prajeme dobrú chuť!

Recept č. 2 – Zapekané pita rolky s kapustovou plnkou

Potrebujeme:

1/2 hlávky bielej kapusty

1 cibuľu

1 stredne veľkú mrkvu

2 PL paradajkového pretlaku

3 vajcia

1 pohár mlieka

1 kyslú smotanu

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

pita chlieb

Postup:

Cibuľu si nakrájame nadrobno, mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a orestujeme spolu na troche rozpusteného masla. Kapustu si opäť nakrájame najemno a pridáme na panvicu k cibuli a mrkve.

Pridáme paradajkový pretlak, premiešame a necháme dusiť pod pokrievkou na miernom ohni. V miske si rozmiešame vajcia s mliekom a smotanou, osolíme a okoreníme.

Zapekaciu misu si vymastíme maslom a pita chlieb naplníme dusenou kapustou. Zrolujeme a nakrájame na hrubšie kúsky. Tie otočíme rezom nahor a naukladáme vedľa seba do zapekacej misy.

Polejeme pripravenou zmesou z vajec, mlieka a smotany. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 35 – 40 minút. Hotové jedlo môžeme posypať nasekanou vňaťou. Prajeme dobrú chuť!

Recept č. 3 – Kapustová omeleta

Potrebujeme:

1/2 hlávky bielej kapusty

4 vajcia

soľ

1 ČL kurkumy

bylinky podľa chuti

3 PL kyslej smotany

3 PL hladkej múky

150 g tvrdého syra

Postup:

Kapustu si nakrájame na tenké slíže, do misky si rozbijeme vajcia a vymiešame ich s kurkumou, soľou a bylinkami podľa chuti. Pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame.

Nakoniec primiešame ešte 3 lyžice hladkej múky a dobre zapracujeme metličkou, aby nám neostali hrudky. Nastrúhame si syr, zmiešame s pripravenou hmotou a postupne zapracujeme po častiach aj nakrájanú kapustu tak, aby bola dôkladne obalená a v miske nesmie nič ostať.

Na panvicu si dáme trochu oleja, rozotrieme a navrstvíme kapustovú hmotu. Opekáme z oboch strán a môžeme servírovať.

Prajeme dobrú chuť!

Recept č. 4 – Kapustové mini placky

Potrebujeme:

1/2 hlávky bielej kapusty

1 vajce natvrdo

1 šálku kefíru

soľ, čierne korenie podľa chuti

3 PL hladkej múky

Postup:

Kapustu si opäť nakrájame na tenučké slíže, vložíme do misy, osolíme a dôkladne premiešame rukou. Vajce natvrdo si ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a primiešame ku kapuste.

Nalejeme kefír, okoreníme podľa chuti a nasypeme múku. Dôkladne premiešame a na horúci olej tvarujeme malé placky, ktoré opečieme dozlatista z oboch strán. Poukladáme ich na papierové utierky, aby do nich vsiakla prebytočná mastnota a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Recept č. 5 – Kapustový šalát

Potrebujeme:

2 kuracie prsia (môžete najradiť šunkou, prípadne úplne vynechať)

1/2 hlávky bielej kapusty

3 poľné uhorky

3 PL bieleho jogurtu alebo smotany

1 PL horčice

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

1 – 2 mrkvy

Postup:

Kuracie prsia si dáme do alobalu, vložíme do jenskej misy a dáme piecť pri teplote 200 °C asi na 30 – 40 minút. Kapustu si nakrájame na tenké slíže, uhorky si očistíme a nakrájame na malé kúsky.

Mrkvu si očistíme a nastrúhame na tenké slíže. Smotanu alebo jogurt si zmiešame s horčicou, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Kuracie mäso vyberieme z rúry, nakrájame na maličké kúsky, vložíme do veľkej misy a zmiešame s ostatnými surovinami. Dôkladne premiešame a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes