Zbierka vynikajúcich receptov na nedeľné rezne inak – zdravšie, jednoduchšie a fantasticky chutné.
Vyskúšajte ich pripraviť na plechu, nebudete ľutovať.
Prinášame vám 7 najobľúbenejších receptov!
Výborné rezne v bielom jogurte
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
3 vajcia
100 g strúhaného syra
1 téglik bieleho jogurtu
1 strúčik cesnaku
Soľ, korenie
4 lyžice strúhanky (voliteľné)
Postup:
Umyté kuracie prsia osušíme, nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme a potrieme pretlačeným cesnakom.
Mäsko je dobré nechať chvíľu odležať v chladničke, ak však nemáte čas, môžete s ním pracovať aj hneď.
Ja dávam odležať na celú noc, vtedy je najlepšie.
V miske zmiešame jogurt s nadrobno nastrúhaným syrom, pretlačeným cesnakom a vajíčkami.
Kuracie kúsky obalíme v tejto zmesi a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Zvyšnú zmes navrstvíme na vrch mäska.
Nakoniec posypeme strúhankou, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 – 220 stupňov asi 25 minút.
Kuracie rezne v horčicovej marináde so syrom
Potrebujeme:
600-700 g kuracie prsia nakrájané na tenké plátky
Soľ, korenie
Marináda:
3-4 lyžice horčice
200 g kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
Citrónovú šťavu
Obaľovanie:
150 g tvrdého najemno nastrúhaného syra
Strúhanku
Maslo
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na tenké látky a ochutíme soľou a korením.
Na marinádu zmiešame všetky prísady – podľa chuti môžete viac alebo menej horčice, my máme radi viac.
Kuracie kúsky zalejeme touto marinádou a necháme marinovať aspoň hodinu, ideálne ale cez noc.
Na obaľovanie si zmiešame strúhanku so syrom a v tejto zmesi obalíme každý kúsok mäsa a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Na každý kúsok dáme tenký plátok masla a pri teplote 200 stupňov pečieme asi 40 minút – v polovici času opatrne obrátime.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Fit kuracie rezne
Potrebujeme:
4 kuracie rezne
1 mozzarella nakrájanú na plátky
Paradajka nakrájanú na plátky
Niekoľko listov bazalky
Ďalej:
korenie na kurča
2 lyžice sezamového alebo olivového oleja
Postup:
Rúru zapneme na 190 stupňov.
Kuracie prsia posypeme korením, jemne naklepeme a narežeme (vo vzdialenosti asi 1,5 cm od seba).
Do zárezov striedavo vkladáme plátok rajčiny, mozzarellu a lístky bazalky.
Pokvapkáme olejom (tak aby sa dostal aj do zárezov), preložíme na plech vystlaný papierom a vložíme do rúry na asi 20-25 minút, kým sa syr nerozpustí, a kurča bude opečené na každej strane.
Podávame s obľúbenými prílohami – zemiaky, zemiaková kaša, šalát.
Veľmi šťavnaté kuracie rezne za minútku pripravené
Potrebujeme:
5-6 kusov kuracích rezňov
4 lyžice medu
4-5 čajových lyžičiek horčice
5 strúčikov cesnaku
soľ, korenie
Postup:
Kuracie rezne umyjeme a osušíme papierovou utierkou, rozkrojíme na dve časti a obe osolíme.
Môžeme zľahka naklepať, je to na vás. tenšie rezne budú rýchlejšie hotové.
Med rozmiešame s horčicou a pretlačeným cesnakom,
Kuracie prsia premiešame v marináde – môžeme nechať marinovať, alebo použiť hneď.
Mäso preložíme na plech vystlaný papierom na pečeni – v dobre vyhriatej rúre na 200 stupňov pečieme 20 minút.
Šťavnaté kuracie rezne plnené šunkou a syrom bez vyprážania
zdroj: https://blog.giallozafferano.it
Potrebujeme:
500 g kuracích prsných rezňov
4 plátky šunky
4 plátky mozzarelly
1 pohár mlieka
2 vajcia
Hladkú múku
Strúhanku
2 lyžice kukuričnej múky
Olej a soľ
Postup:
Umyté a osušené kuracie rezne nakrájame na hrubšie plátky, ochutíme soľou a korením, zalejeme mliekom a necháme tak stáť aspoň 1/2 hodiny.
Do misky rozšľaháme vajíčka, do ďalšej misky dáme strúhanku a kukuričnú múku a do ďalšej hladkú múku.
Kuracie rezne vyberieme z mlieka, narežeme a pozdĺž rezu urobíme otvor tak, aby ste získali malú kapsu.
Do kapsy vložíme plátok šunky, mozzarelly a dobre zatlačíme rukami, aby náplň ostala vo vnútri. Teraz rezne obalíme najskôr v múke, potom vo vajciach a strúhanke.
Plech na pečenie vyložíme papierom, potrieme trochou oleja a uložíme na ne rezne. Rezne pokvapkáme olejom a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 minút. V strede pečenia môžeme obrátiť.
Obložené rezne na plechu
Potrebujeme:
Bravčové mäso (je možné použiť akékoľvek mäso – ja som použila karé) – 1 kg
Paradajková omáčka alebo pretlak – 3 lyžice
Kyslá smotana – 2 lyžice
Majonéza – 2 lyžice
Horčica – 1 polievková lyžica
Cesnak – 2 strúčiky
Tvrdý syr – 150 g
Mleté čierne korenie
Soľ
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Osolíme, okoreníme. Zmiešame s paradajkou omáčkou alebo pretlakom a dáme marinovať do chladničky – na niekoľko hodín, ideálne na celú noc. Môžeme potom opäť osoliť.
Mäso uložíme na plech vyložený papierom.
V miske zmiešame pretlačený cesnak s kyslou, smotanou, horčicou a majonézou. Zmes natrieme každý kúsok mäsa. Posypeme strúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút.
Rezne na francúzsky spôsob
Potrebujeme:
2 ks kuracích pŕs
2 ks paradajok nakrájané na plátky
2 ks cibule nakrájané na plátky
1 vajce
100 g nízkotučného syra nakrájaného na tenké plátky
2 lyžice bieleho jogurtu
Soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na tenké plátky – ochutíme soľou a korením. Vajcia vymiešame s jogurtom, soľou a korením.
Kuracie mäso uložíme na plech vymastený rastlinným olejom alebo vystlaný papierom na pečenie. Na mäso uložíme plátky cibule, plátky paradajok a potom na každý kúsok navrstvíme jogurtovú zmes. Nakoniec uložíme na vrch kúsky syra, vložíme dovyhriatej rúry a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 20 minút.