plny-hrniec_transparent_negativ.png

OVERENÉ REDAKCIOU: Ak máte doma 2 jablká a 1 vajíčko, máte základ na tie najlepšie raňajky!

K jeseni neodmysliteľne patrí aj chuť jabĺk a škorice. 

Táto kombinácia poteší nielen vaše chuťové bunky, ale vďaka svojej príjemnej aróme rozvonia váš domov.

Dnes máme pre vás fantastický recept na jablkové lievance, ktoré bude milovať celá rodina.

 

 

Celý postup si môžete pozrieť na YouTube kanáli GOOD idea.

Naposledy som ich pripravovala, keď boli na návšteve moji synovci a mizli zo stola rýchlosťou blesku.

Deti si veľmi pochvaľovali, vraj najlepšie sú v nich tie jabĺčka a veríme, že si získajú aj vás!

Potrebujeme:

250 g hladkej múky

1 vajce

2 jablká

300 ml mlieka

1 balíček kypriaceho prášku do pečiva

štipku soli

1 balíček škoricového cukru

1 balíček vanilínového cukru

rastlinný olej

 

 

Postup:

Do misky si oddelíme žĺtok, zalejeme ho mliekom a metličkou vyšľaháme, aby sa obe ingrediencie spojili.

 

 

K bielku pridáme štipku soli a vyšlaháme tuhý sneh. 

 

 

Múku si zmiešame s kypriacim práškom a pridáme k vyšľahanému mlieku so žĺtkom.

 

 

Zašľaháme ručným mixérom, kým nebude cesto kompaktné.

 

 

Následne ešte lyžicou zapracujeme tuhý sneh. 

 

 

Jablká si ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. 

 

 

Následne pridáme k jablkám škoricový cukor, vanilkový cukor a dobre premiešame.

 

 

Teraz jablká primiešame do cesta. 

 

 

Panvicu si vymastíme trochou oleja a pomocou lyžice tvarujeme lievance. 

Opekáme ich z oboch strán dozlatista. 

 

 

Hotovo. Lievance sú hotové a kuchyňa vonia jablkami a škoricou.

 

 

Nakoniec si ich môžete ešte posypať práškovým cukrom. 

 

 

Celý video postup nájdete v priloženom videu.

Dobrú chuť!

Pozn: Video recept s foto postupom bol použitý na základe súhlasu autorky videa.

 

 

Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes