Najlepšie prírodné antibiotikum: Pripravte si tento účinný liek a majte ho vždy poruke!

Načo pri bežných virózach siahať po drahých liekoch z lekárne, keď účinné prírodné lieky máme aj v kuchyni. 

Cesnak bezpochyby patrí k jednému z najsilnejších bojovníkov proti baktériám, vírusom a je to aj najúčinnejšie prírodné antibiotikum. 

Znásobte jeho silu a pripravte si ešte dnes túto super liečivú cesnakovú medicínu!

Jednoduchý recept z youtube vám dopomôže k tomu, aby ste mali vždy po ruke tento liek, ktorý vás postaví na nohy a posilní vašu imunitu. 

Ja užívam 1 strúčik preventívne a v prípadne choroby, kašľa, horúčky aj viackrát za deň ako podpornú liečbu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

500 – 600 g cesnaku

2 zaváraninové poháre s viečkom a objemom 400 ml

1 ČL hrubej soli

2 – 3 štipky kyseliny citrónovej

50 ml jablčného octu

prevarenú a úplne vychladnutú vodu

Postup:

Cesnak si najskôr rozdelíme na strúčiky, vložíme ho všetok do misky.

Zalejeme ho teplou vodou.

Necháme ho stáť 2 hodiny. 

 

Vďaka tomuto kroku bude jeho šúpanie úplne jednoduché a šupy sa budú samé oddeľovať. 

 

 

Ak sú strúčiky cesnaku príliš veľké, môžete ich rozkrojiť na dve časti. 

Teraz oba zaváraninové poháre naplníme strúčikmi cesnaku.

Plníme tak, aby boli natlačené natesno. 

 

 

Keď máme poháre naplnené cesnakom, pridáme do každého lyžičku hrubej soli.

Pre tento účel nepoužívajte bežnú soľ na varenie, ale hrubozrnnú soľ.

Potom pridáme do každého pohára trochu kyseliny citrónovej a nalejeme jablčný ocot. 

 

 

Nakoniec dolejeme do oboch pohárov prevarenú, ale vychladnutú vodu. 

Poháre teraz dôkladne uzavrieme viečkom, poháre pretrepeme, aby sa soľ rozpustila a odložíme ich na chladné tmavé miesto. 

Po približne 15 – 20 dňoch je cesnak pripravený.

Môžete ho konzumovať pri chorobe alebo preventívne na posilnenie imunity.

Veľa zdravia!

Video návod: 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn