plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepšie plnené oblátky NA SVETE: Určite ich vyskúšajte, tromfnú aj klasické grilážky!

Skúste si dať ku kávičke túto dobrotu. My ich robíme aj namiesto grilážiek cez sviatky.

Vynikajúci recept sme našli na stránke napadovy.blog.

Potrebujeme:

– 1 balenie oblátok

Na prvú náplň:

– 10 vaječných bielkov

– 250 g práškového cukru

– 2 vrecká vanilkového cukru

– 3 lyžice kakaa

– 300 g mletých plazmových sušienok

Na druhú náplň:

– 10 žĺtkov

– 200 g práškového cukru

– 2 vrecká vanilkového cukru

– 250 g maslo alebo margarínu

Postup:

Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky.

Bielky s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme dohladka nad parou. Niektorí cukrári používajú surové vajcia bez tepelnej úpravy, ja ale pre istotu vždy šľahám nad parou.

Pokračujte v šľahaní aj keď zložíte z plameňa a pridajte mleté ​​sušienky a kakao.

Všetky suroviny poriadne rozšľaháme.

Príprava II náplne:

Vaječné žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom nad parou.

Samostatne vyšľaháme margarín do peny a zmiešame s rozšľahanými žĺtkami.

Prvú náplň naneste na prvú oblátku.

Prikryjeme ďalšou oblátkou a nanesieme ďalšiu plnku.

Striedavo poukladajte listy oblátok a plniek.

Rukou stlačte poslednú oblátku, aby sa prilepila k náplni.

Vložte dezert do chladničky a nechajte ho stuhnúť.

Nakrájame na kocky.

Naplňte zdobiace vrcko šľahačkou alebo zvyškom plniek a ozdobte nakrájané kocky.

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes