Zo zemiakov už nič iné nerobím, toto je najväčšia lahôdka: Stačí len 1 lyžica oleja a zamiešať s cesnakovou zmesou – lepšie zemiaky neexistujú!

Fantasticky chutné zemiaky s cesnakom a maslom.

Potrebujeme:

4 zemiaky nakrájané na hranolčeky

1 lyžičku mletého korenie

1 lyžičku soli

1 lyžičku olivového (alebo iného oleja)

1 hlávku cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Nastavte rúru na 210 stupňov Celzia. Zemiaky zmiešajte s 1 lyžičkou mletého čierneho korenia, 1 lyžičkou soli a 1 lyžicou oleja. Zemiaky uložte na plech v jednej vrstve.

Odrežte hornú časť cesnakovej hlávky a zabaľte ju do kúska fólie. Pokvapkajte trochu olivového oleja a rozotrite ho. Zabaľte a položte na ten istý plech ako máte zemiaky.

Zemiaky pečieme 25 minút a potom premiešame. Pečieme ďalších 20-25 minút alebo do zlatohneda.

Po dopečení vyberieme upečený cesnak, očistíme ho a roztlačíme na pastu.

Na panvici si rozpustíme 2 lyžice masla, pridáme pastu z pečeného cesnaku a nadrobno nasekaný petržlen. Dobre premiešame a túto zmes zmiešame s upečenými zemiakmi.