Fantasticky chutné zemiaky s cesnakom a maslom.
Potrebujeme:
4 zemiaky nakrájané na hranolčeky
1 lyžičku mletého korenie
1 lyžičku soli
1 lyžičku olivového (alebo iného oleja)
1 hlávku cesnaku
Postup:
Nastavte rúru na 210 stupňov Celzia. Zemiaky zmiešajte s 1 lyžičkou mletého čierneho korenia, 1 lyžičkou soli a 1 lyžicou oleja. Zemiaky uložte na plech v jednej vrstve.
Odrežte hornú časť cesnakovej hlávky a zabaľte ju do kúska fólie. Pokvapkajte trochu olivového oleja a rozotrite ho. Zabaľte a položte na ten istý plech ako máte zemiaky.
Zemiaky pečieme 25 minút a potom premiešame. Pečieme ďalších 20-25 minút alebo do zlatohneda.
Po dopečení vyberieme upečený cesnak, očistíme ho a roztlačíme na pastu.
Na panvici si rozpustíme 2 lyžice masla, pridáme pastu z pečeného cesnaku a nadrobno nasekaný petržlen. Dobre premiešame a túto zmes zmiešame s upečenými zemiakmi.