Vezmite mleté mäso, čísnku kapustu, ryžu, smotanu a uvarte túto BAŠTU: Je to najlepšie, čo som kedy jedol!

Z mletého mäsa som vyskúšala túto najväčšiu fajnotku, aká môže byť. Nesmierne chutné pečené fašírky v omáčke. U nás sa jedia aj bez prílohy, tak sú vyborné!

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

Olej

1/2 pohár ryže (200 ml pohár)

1 pohár vody (200 ml pohár)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ podľa chuti

Na fašírky:

1/2 čínskej kapusty

2 šálky vriacej vody

500 g mletého mäsa

1 cibuľa

1 strúčik cesnaku

3 lyžice strúhanky

Na omáčku:

1 cibuľa

1 mrkva

Olej

2 strúčiky cesnaku

200 g kyslej smotany

500 ml vody

Soľ a korenie podľa chuti

Na ozdobu:

Kôpor

Postup:

Najskôr si pripravíme ryžu. Na panvici s olejom ju najskôr kráto osmažíme, zalejeme vodou, privedieme k varu a varíme na strednom ohni, kým sa neodparí všetka voda.

Kapustu nakrájame nadrobno, zalejeme vriacou vodou, premiešame a necháme chvíľu stáť.

Mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľkou.

Z kapusty vytlačíme vodu a pridáme k mletému mäsu.

Pridáme aj 1 vajce, 1 čajovú lyžičku soli, korenia podľa chuti a uvarenú ryžu.

Vytvarujeme jednotlivé fašírky.

Obaľujeme ich v strúhanke a ukladáme na plech vymastený olejom.

Pečieme 20 minút pri 190 ° С.

Mrkvu nastrúhame, cibuľu nakrájame nadrobno. Cibuľu si na panvici s olejom osmažíme 1-2 minúty.

Pridáme mrkvu a necháme dusiť 5 minút, pridáme 2 strúčiky cesnaku 200 g kyslej smotany a 500 ml vody.

Privedieme do varu, krátko povaríme a potom zložíme z plameňa.

Omáčku nalejeme na fašírky a dusíme ďalších 20-30 minút.

Ozdobíme kôprom a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod nájdete TU.

Témy:


Pridajte svoj komentár