Najlepšie obložené kotlety so syrom pečené v rúre: Žiadna prebytočná mastnota, len úžasná chuť!

2630

Na to, aby ste pripravili chutný obed pre celú rodinu nemusíte stáť hodiny pri sporáku. Pripravte im tieto zapekané kotlety podľa stránky skarbnychka-retseptiv! Budú sa zalizovať až za ušami a vy si počas pečenia stihnete aj upratať alebo dať kávičku.

Potrebujeme:

800 g – 1 kg mletého mäsa

2 cibule

2 – 3 paradajky

150 g tvrdého syra

2 PL kyslej smotany

vňaťku

soľ, mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

Na prípravu týchto kotliet môžete použiť ľubovoľné mleté mäso. Vložte si ho do misy, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, osoľte a okoreňte podľa chuti. Môžete pridať aj prelisovaný strúčik cesnaku.

Zmes dobre vymiešajte a následne si nastrúhajte tvrdý syr.

Časť syra si odložte na záverečné posypanie a do zvyšku pridajte smotanu, nasekanú vňaťku, trochu soli a korenia. Dobre premiešajte.

Z mletého mäsa tvarujte malé guľky s hmotnosťou asi 80 – 100 g. Do stredu urobte jamku a vložte do nej lyžičku syrovej plnky. Uzavrite, pritlačte okraje a znovu vytvarujte guľku.

Takto pripravené kotlety naukladajte vedľa seba do zapekacej misy alebo na plech pokrytý papierom na pečenie.

Paradajky si nakrájajte na plátky a na každú kotletu dajte jeden plátok. Vložte do rúry predhriatej na 180 °C a pečte 30 minút.

Po uplynutí tejto doby vyberte kotlety z rúry, posypte strúhaným syrom a vložte naspäť. Pečte ďalších 10 minút.

Chutné a šťavnaté kotlety sú pripravené na servírovanie. Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár