plny-hrniec_transparent_negativ.png

NOVOROČNÉ kokosky s čokoládovou plnkou: Starodávny recept na najlepšie slávnostné koláčiky!

Tento recept, ktorý je pocta jemnému umenia pečenia, kombinuje jemné čokoládové vrstvy s maslovým krémom a je zavŕšený nadýchanou kokosovou pusinkou.

 

 

Každé sústo tohto dezertu odokrýva starostlivosť a vášeň, ktorá je spojená s jeho prípravou.

Nezvyčajný recept na dokonalé sviatočné pečivo z youtube kanála Einfache Rezepte.

Potrebujeme:

Na kokosové cesto:

3 bielky

210 g kryštálového cukru (1 šálku)

180 g sušeného kokosu (2 šálky)

Na krém:

200 g čokolády

250 g masla

 

 

Na cesto:

140 g masla

1 žĺtok

70 g práškového cukru (1/2 šálky)

230 g viacúčelovej múky

Na čokoládovú polevu:

200 g čokolády

100 g masla

Na strednú vrstvu:

jahodový džem

Postup:

Do misky vo vodnom kúpeli nalejeme bielky.

Pridáme cukor.

Mixérom nepretržite šľaháme asi 10-15 minút, kým sa cukor nerozpustí a zmes nezhustne.

 

 

Krém preložíme do samostatnej misky.

Pridáme kokos a jemne špachtľou zmiešame.

Krém vložíme do cukrárskeho vrecka a vytvarujeme pusinky na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech vložíme do rúry. Pečieme 10 minút pri teplote 160°C.

Potom pootvoríme dvierka rúry a ďalej pečieme 10 minút pri teplote 50°C (horný/spodný ohrev).

 

 

Do misky nalámeme čokoládu.

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.

Po rozpustení necháme čokoládu vychladnúť.

 

 

V mixéri rozšľaháme maslo.

Počas šľahania pridáme mierne vychladnutú čokoládu.

Čokoládový krém preložíme do samostatnej misky.

 

 

Do nádoby od mixéra pridáme maslo, žĺtok a práškový cukor.

Potom pridáme múku.

Mixérom vymiesime cesto. 

 

 

Cesto ešte vymiesime rukou a preložíme na pomúčenú tvrdú podložku.

Posypeme múkou a valčekom rozvaľkáme.

Pomocou formičky povykrajujeme kruhy.

 

 

Vykrojené cesto poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 7 minút pri teplote 180°C (horný/spodný ohrev).

 

 

Čokoládový krém vložíme do cukrárskeho vrecka.

Nanesieme po okrajoch upečeného lineckého cesta.

Do stredu nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka jahodový džem.

 

 

Na vrch položíme kokosové pusinky.

Vložíme vychladnúť do chladničky.

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom.

 

 

V roztopenej čokoláde namočíme spodok kokosiek.

Vložíme do chladničky, kým čokoládová vrstva nestuhne.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes