plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najfajnovejšie nedeľné rezne na cesnaku, ktoré viete rýchlo prirpaviť: Žiadne vyprážanie a chuť fantastická – tá omáčka nemá konkurenciu!

Výborný a rýchly obed z kuracieho mäska a vynikajúcej omáčky.

Výborný a rýchly obed z kuracieho mäska a vynikajúcej omáčky.

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs, alebo horných stehien bez kože a kosti

hladká múka

sladká červená paprika

3 strúčiky cesnaku

soľ

korenie

maslo

250 ml sladkej smotany

200 ml vývaru (alebo bujónu)

2 KL plnotučnej horčice

1 KL Worcesteri

2 väčšie cibule

Voliteľné: zelené bylinky, korenie podľa chuti

Postup:

Ak máte čas, kuracie mäso môžete dať na pár hodín marinovať – ja používam korenie na kuracie mäso, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a kvapku oleja.

Na minútkovú prípravu mäso umyjeme studenou vodou, osušíme papierovou utierkou, odblaníme a nakrájame na tenšie plátky. Plátky zľahka naklepeme,na povrchu urobíme pár zárezov (to najmä ak pracujete s kuracími stehennými rezňami) osolíme, okoreníme, potrieme prelisovaným cesnakom a obalíme v múke, zmiešanej s mletou červenou paprikou.

Do výpeku, (ak sa prepálil, rozpustíme kúsok masla), opražíme dozlatista cibuľku, pridáme horčicu, smotanu, jemne poprášime hladkou múkou, rozriedime vývarom a pridáme worcesterskou omáčku. Podľa potreby môžete pridať ešte viac vývaru.

Nakoniec do omáčky vrátime kuracie mäso, necháme všetko spolu podusiť, aby sa chute prepojili a môžeme podávať.

Rezne môžete urobiť aj ako rolky s náplňou – napríklad s bylinkami, syrom … je to len na vás :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj foto: youtube 

Najlepšie recepty na dnes