Lepšie mäsové rolky ste pravdepodobne nejedli: Naplňte bravčové mäso podľa tohto receptu a hostia vás vychvália do nebies!

Ak máte chuť na nový recept, rozhodne vyskúšajte tento.

Minimum času a maximálna dobrota.

Stačí naplniť bravčové mäsko touto plnkou, nakrájať a osmažiť.

 

 

...

Bližšie informácie sa dozviete v tomto recepte podľa youtube kanála Cookrate – Meat Recipes.

Potrebujeme:

600 g bravčového karé alebo krkovičky

soľ

čierne mleté korenie

Na plnku:

180 g prosciutta

100 g nakladaných uhoriek

80 ml rastlinného oleja

Postup:

 

 

Bravčové mäso vcelku si prekrojíme tak, aby nám vznikol jeden súvislý plát. 

Mäso osolíme.

Okoreníme a jemne pobúchame cez druhú dosku päsťou. 

 

 

Na vrch naukladáme plátky prosciutta.

Uložíme aj nakrájané kyslé uhorky.

Zrolujeme.

 

 

Takto pripravené mäso si prichytíme špáradlami.

Nakrájame na stredne hrubé plátky.

Ukladáme na panvicu s rozpáleným olejom. 

 

 

Sprudka osmažíme z oboch strán do zlatista.

Môžeme podávať.

BONUS

 

 

Potrebujeme:

500 g bravčového karé

200 g taveného syra

20 g nasekanej petržlenovej vňate

hladkú múku + 3 vajcia + strúhanku na obalenie

rastlinný olej na vysmážanie

Postup:

Plátky bravčového karé si naklepeme tĺčikom na mäso, osolíme a okoreníme.

V miske si zmiešame tavený syr s nasekanou vňaťou a zmes natrieme na pláty mäsa.

Zrolujeme a obalíme v trojobale, čiže najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.

Na panvicu si nalejeme rastlinný olej, rozhorúčime ho a vysmážame dozlatista. 

Dobrú chuť!

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn