Najlepšie mäsové guľky s lahodnou omáčkou, aké ste kedy ochutnali: Neskutočne jednoduchý recept, rýchla príprava!

Pripravte si chutné mäsové guľky s omáčkou a potešte výnimočnou chuťou seba aj svojich blízkych.

Ak vyskúšate náš netradičný a zaujímavý spôsob, už ich inak nebudete pripravovať.

 

Nenáročný recept z youtube na najlahodnejšie mäsové guľky.

Potrebujeme:

400 g mletého hovädzieho mäsa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 cibuľu

1 vajce

1 lyžičku mletého korenia

1 lyžicu soli

1/2 lyžičky sódy bikarbóny

lyžičku zmesi korenia

1/2 lyžičky mletej sladkej papriky

strúhanku

petržlenovú vňať

1 lyžica rastlinného oleja

Na omáčku:

2 lyžice múky

500 ml horúcej vody

1 lyžicu paradajkového pretlaku

korenie podľa chuti

petržlenovú vňať

Postup:

Do misky pridáme mleté mäso, najemno nakrájanú cibuľu, vajce, korenie, soľ, sódu bikarbónu, zmes korenia a mletú sladkú papriku.

Pridávame aj strúhanku podľa potreby, aby sa dali guľky dobre formovať.

Ďalej pridáme nasekanú petržlenovú vňať, dobre premiešame, pridáme olej a rukami zamiesime.

 

 

Zo zmesi vyformujeme guľky podľa veľkosti, akú si určíme a poukladáme ich na tanier.

Do panvice na sporáku nalejeme olej, poukladáme guľky vedľa seba.

Smažíme za stáleho otáčania a obracania asi 10 minút.

 

 

Do panvice pridáme múku a premiešame spolu s guľkami.

Potom nalejeme horúcu vodu, paradajkový pretlak a rozmiešame, kým nám nevznikne riedka omáčka.

 

 

Panvicu prekryjeme pokrievkou a guľky s omáčkou necháme variť 30 minút.

Na záver omáčku dochutíme podľa vlastnej chuti korením a petržlenovou vňaťou.

 

 

Voňavé guľky sú hotové a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay