Najlepšie lievance z hrnčeka – kto raz skúsi, iné už nerobí: Treba vám len základné suroviny a hrnček, chuť miliónová!

Jednoznačne najlepší recept na lievance - stačí sa držať receptu a máte istotu, že budú dokonalé. Lievance sú jemné a akurát sladké!

Jednoznačne najlepší recept na lievance – stačí sa držať receptu a máte istotu, že budú dokonalé. Lievance sú jemné a akurát sladké!

Potrebujeme:

2 vajíčka

1 vanilkový cukor

2 lyžice cukru

štipku soli

1 hrnček hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 hrnček mlieka

1 hrnček nastrúhaných jabĺk (zodpovedá 2 kusom)

1 lyžicu oleja

Postup:

Žĺtka oddelíme od bielkov a vymiešame ich s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou. Primiešame mlieko a po častiach prisypeme múku – cesto dobre rozmiešame, aby nevznikli hrudky.

Následne primiešame nastrúhané jablká. Bielka vymiešame na tuhý sneh a postupne ho primiešame do cesta. Na rozpálenej panvici vymastenej olejom pečieme lievance na strednom ohni z oboch strán, kým nezískajú bledohnedú farbu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)