Jednoznačne najlepší recept na lievance – stačí sa držať receptu a máte istotu, že budú dokonalé. Lievance sú jemné a akurát sladké!
Potrebujeme:
2 vajíčka
1 vanilkový cukor
2 lyžice cukru
štipku soli
1 hrnček hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 hrnček mlieka
1 hrnček nastrúhaných jabĺk (zodpovedá 2 kusom)
1 lyžicu oleja
Postup:
Žĺtka oddelíme od bielkov a vymiešame ich s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou. Primiešame mlieko a po častiach prisypeme múku – cesto dobre rozmiešame, aby nevznikli hrudky.
Následne primiešame nastrúhané jablká. Bielka vymiešame na tuhý sneh a postupne ho primiešame do cesta. Na rozpálenej panvici vymastenej olejom pečieme lievance na strednom ohni z oboch strán, kým nezískajú bledohnedú farbu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)