plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepšie lievance z hrnčeka – kto raz skúsi, iné už nerobí: Treba vám len základné suroviny a hrnček, chuť miliónová!

Jednoznačne najlepší recept na lievance - stačí sa držať receptu a máte istotu, že budú dokonalé. Lievance sú jemné a akurát sladké!

Jednoznačne najlepší recept na lievance – stačí sa držať receptu a máte istotu, že budú dokonalé.

 

 

Lievance sú jemné a akurát sladké!

Potrebujeme:

2 vajíčka

1 vanilkový cukor

 

 

2 lyžice cukru

štipku soli

1 hrnček hladkej múky

1 hrnček mlieka

1 hrnček nastrúhaných jabĺk (zodpovedá 2 kusom)

1 lyžicu oleja

Na podávanie:

 

 

kyslá smotana

krémový tvaroh

šľahačka

čerstvé ovocie

hoblinky čokolády

Na posypanie:

 

 

kokos

práškový cukor

Postup:

Jablká si umyjeme a ošúpeme.

Nastrúhame.

 

 

Žĺtka oddelíme od bielkov.

Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou.

 

 

Primiešame mlieko a po častiach prisypeme múku.

Cesto dobre rozmiešame, aby nevznikli hrudky.

Následne primiešame nastrúhané jablká.

 

 

Bielka vymiešame na tuhý sneh.

Postupne ho primiešame do cesta.

Na rozpálenej panvici vymastenej olejom pečieme lievance na strednom ohni z oboch strán.

Opekáme, kým nezískajú bledohnedú farbu.

 

 

Lievance môžeme podávať tak, ako to máme radi – so smotanou, ovocím, čokoládou, alebo len posypané práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes