plny-hrniec_transparent_negativ.png

Finta na dokonalé lievance od vychýrenej cukrárky Zdenky: Tie americké sa na ne nechytajú ani zďaleka!

Moja babka Zdenka mala lievance vždy také chutné, že na chodili všetci naši kamaráti z dedinky.

Moja babka Zdenka mala lievance vždy také chutné, že na chodili všetci naši kamaráti z dedinky. U nás na dedine bola vychýraná pre svoje dezerty a keď sa robila svadba alebo oslava, vždy ľudia chodili za ňou. Hoci mala množstvo skvelých receptov, tieto lievance sú moje najmilovanejšie, ochutnajte sami, či sa tá chuť dá porovnať s tými americkými.

Tri zásady:

Bez droždia a kysnutia

Tvaroh do cesta

Bielky vychladené zvlášť a žĺtky izbovej teploty zvlášť

Potrebujeme:

250 g mäkkého tvarohu

2 vajcia – bielky a žĺtky zvlášť

200 ml mlieka

150 g polohrubej múky – preosiatej

1 bal. vanilkového cukru (stačí aj 1 lyžička)

Štipku soli

Olej na vyprážanie

Postup:

V miske vymiešame žĺtky izbovej teploty a vanilkový cukor, vmiešame tvaroh, mlieko, preosiatu múku a soľ. Z vychladených bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta.

Lievance smažíme na tuku a zdobíme trochou marmelády, kyslou smotanou a ovocím.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes