Najlepšie lievance na svete: Bez kysnutia, jemnučké a neskutočne chutné!

Tieto lievance s jablkami sú také dobré, že k nim nemusíte už nič pridávať. My ich jeme aj samé, len posypané práškovým cukrom. Môžete však pokojne pridať aj tvaroh, kyslú smotanu, alebo jogurt. Je to dobrota.

Tieto lievance s jablkami sú také dobré, že k nim nemusíte už nič pridávať. My ich jeme aj samé, len posypané práškovým cukrom. Môžete však pokojne pridať aj tvaroh, kyslú smotanu, alebo jogurt. Je to dobrota.

Potrebujeme:

½ kg jabĺk

2 vajcia

200 g polohrubej múky

50 g kr. cukru – ak máme sladké jablká, cukru stačí aj menej

¼ l mlieka

...

½ bal. prášku do pečiva

Štipku soli

Postup:

Cukor ušľaháme s vajíčka do peny, pridáme múku s práškom do pečiva a soľou. Postupne aj mlieko. Nakoniec do hmoty vmiešame nastrúhané jablká (prebytočnú tekutinu z jabĺk som zliala). Vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

titulná foto: mojegotowanie