Moja mama má korene v Maďarsku a recept na langoše má po svojej babke. Vyskúšala som už aj mnohé iné recepty, ale musím povedať, že s týmto sa nedajú porovnať. Tieto langoše sú jednoducho bezkonkurenčné!
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
2 lyžičky soli
100 ml mlieka
100 ml kyslej smotany
1 vajce
Na kvások:
½ kocky čerstvého droždia
100 ml vlažného mlieka
½ lyžičky cukru
Postup:
Najskôr si pripravíme kvások – v mlieku rozmelíme droždie, pridáme cukor a počkáme, kým vyjde kvások.
V samostatnej miske zmiešame múku, soľ, vajce, zvyšné mlieko a aj kvások. Vymiesime hladké cesto. Cesto vložíme do chladničky kde bude pomaly kysnúť – necháme kysnúť ideálne celú noc – vtedy sú langoše najlepšie.
Z cesta odoberáme menšie kúsky, ktoré v rukách natiahneme na čo najtenšie placky. Vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista – langoše sú hotové raz-dva, treba na ne dávať pozor, aby sa nespálili.
Podávame potreté cesnakom, so smotanou, syrou alebo kečupom.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)