Najlepšie langoše podľa mojej mamy: Iné recepty už nebudete potrebovať!

Moja mama má korene v Maďarsku a recept na langoše má po svojej babke. Vyskúšala som už aj mnohé iné recepty, ale musím povedať, že s týmto sa nedajú porovnať. Tieto langoše sú jednoducho bezkonkurenčné!

Moja mama má korene v Maďarsku a recept na langoše má po svojej babke. Vyskúšala som už aj mnohé iné recepty, ale musím povedať, že s týmto sa nedajú porovnať. Tieto langoše sú jednoducho bezkonkurenčné!

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

2 lyžičky soli

100 ml mlieka

100 ml kyslej smotany

1 vajce

...

Na kvások:

½ kocky čerstvého droždia

100 ml vlažného mlieka

½ lyžičky cukru

Postup:

Najskôr si pripravíme kvások – v mlieku rozmelíme droždie, pridáme cukor a počkáme, kým vyjde kvások.

V samostatnej miske zmiešame múku, soľ, vajce, zvyšné mlieko a aj kvások. Vymiesime hladké cesto. Cesto vložíme do chladničky kde bude pomaly kysnúť – necháme kysnúť ideálne celú noc – vtedy sú langoše najlepšie.

Z cesta odoberáme menšie kúsky, ktoré v rukách natiahneme na čo najtenšie placky. Vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista – langoše sú hotové raz-dva, treba na ne dávať pozor, aby sa nespálili.

Podávame potreté cesnakom, so smotanou, syrou alebo kečupom.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)