Najlepšie kysnutné cesto na koláče, pečivo a domácu pizzu

Ak venujeme pri pečení domácich dobrôt dostatočnú pozornosť príprave cesta, výsledok bude vždy zaručene skvelý. Rada sa s vami podelím o najlepší recept na kysnuté cesto, aký poznám. Vynikajúco sa hodí na prípavu pečiva, buchiet, koláčov a domácej pizze. Jeho príprava je pritom jednoduchá a nevyžaduje hodiny zdĺhavého čakania. Vyskúšajte ho a iné už pripravovať nebudete!

Potrebujeme:

1 šálku jogurtu

½ šálky oleja

1 bal. sušeného droždia

1 lyžičku soli

1 lyžicu kryštálového cukru

...

3 šálky polohrubej múky

Postup:

V miske zmiešame jogurt s olejom, preložíme na plameň a necháme trochu zohraiť. Potom zložíme z plameňa, pridáme soľ, cukor a múku so sušeným droždím. Vymiesime hladké cesto. Hotové cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť cca 30 minút.

Po uplynutí tohoto času je cesto pripravená a môžeme z neho vytvárať sladké aj slané dobroty podľa chuti.

zdroj: i.ovkuse