plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď rodina ochutnala tieto kuracie stehná, vyhlásili, že lepšie ešte nejedli: Výborný recept, ktorý sa oplatí skúsiť!

Tieto lahodné kuracie stehienka s karamelovou kôrkou, podľa receptu z facebooku si určite zamilujete. Je to veľmi jednoduchý a chutný recept!

Tieto lahodné kuracie stehienka s karamelovou kôrkou, podľa receptu z facebooku si určite zamilujete. Je to veľmi jednoduchý a chutný recept!

Potrebujeme:

4 kuracie stehná

8 strúčikov cesnaku

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

1 šálku kryštálového cukru

1 PL vody

Postup:

Cesnak si nakrájame na tenké plátky.

Posypeme zmesou soli a čierneho mletého korenia.

Na vnútornej strane stehien urobíme hlboké rezy a naplníme ich nasekaným cesnakom.

Tento postup opakujeme pre všetky stehná.

Osolíme, okoreníme z oboch strán a odložíme do chladničky.

 

Kryštálový cukor si nasypeme do hrnca s hrubším dnom.

Pridáme 1 lyžicu vody a privedieme na miernom ohni do varu.

Neprestávajte miešať, aby sa karamel nepripálil!

Hneď ako sa začnú objavovať veľké bubliny, znížime teplotu na minimum a za stáleho miešania ešte povaríme do zlatista.

Potom ho hneď zalejeme studenou vodou.

Mala by vzniknúť zmes jantárovej farby.

Sirup odstavíme z ohňa, necháme 5 minút vychladnúť.

Teraz doň namočíme kuracie stehná.

Sirup rozotrieme po celom ich povrchu, vložíme do pekáča a pečieme 20 minút v predhriatej rúre pri teplote 200 °C.

Potom znížime teplotu na 180 °C a pečieme ďalších 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes