Fantastické rezne v chrumkavom cestíčku, ktoré sú tak jemné, že sa vám budú rozplývať na jazyku.
Nechcelo sa mi obaľovať kuracie rezne v trojobale, tak som si radšej nastrúhal syr a zemiaky.
Jemné kuracie rezne v syrovo-zemiakovom cestíčku podľa jednoduchého receptu z youtube kanála Cucina con Paolina – Ricette facili e veloci.
Potrebujeme:
400 g kuracích pŕs
450 g zemiakov
150 g Provolone syra (prípadne iný tvrdý syr)
1 PL kukuričného škrobu
olivový olej na vysmážanie
Postup:
Na začiatku na hrubo nastrúhame syr.
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle .
Zo zemiakov do taniera vytlačíme prebytočnú tekutinu.
Nastrúhané zemiaky vložíme do hlbokej misy a pridáme škrob.
Zmes premiešame lyžicou.
Pridáme nastrúhaný syr a opäť zamiešame.
Na tvrdú podložku položíme papier na pečenie.
Potom pridáme vrstvu zemiakovej zmesi a položíme na ňu rezeň.
Na vrch mäsa naukladáme zemiakovú zmes.
Prekryjeme papierom a potlačíme tĺčikom.
To isté spravíme aj so zvyškom kuracieho mäsa.
Na panvici rozotrieme olej.
Rezeň vyberieme z papiera a vložíme na panvicu.
Pridáme trochu soli a rezne smažíme do zlatista z oboch strán.
Po vysmažení môžeme lahodné rezne servírovať.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Video návod: