Najlepšie kuracie prsia, aké som kedy jedol: Chrumkavé a chutné v jemnom cestíčku!

Fantastické rezne v chrumkavom cestíčku, ktoré sú tak jemné, že sa vám budú rozplývať na jazyku.

Nechcelo sa mi obaľovať kuracie rezne v trojobale, tak som si radšej nastrúhal syr a zemiaky.

 

 

Jemné kuracie rezne v syrovo-zemiakovom cestíčku podľa jednoduchého receptu z youtube kanála Cucina con Paolina – Ricette facili e veloci.

...

Potrebujeme:

400 g kuracích pŕs

450 g zemiakov

150 g Provolone syra (prípadne iný tvrdý syr)

1 PL kukuričného škrobu

olivový olej na vysmážanie

Postup:

Na začiatku na hrubo nastrúhame syr.

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle .

 

 

Zo zemiakov do taniera vytlačíme prebytočnú tekutinu.

Nastrúhané zemiaky vložíme do hlbokej misy a pridáme škrob.

 

 

Zmes premiešame lyžicou.

Pridáme nastrúhaný syr a opäť zamiešame.

 

 

Na tvrdú podložku položíme papier na pečenie.

Potom pridáme vrstvu zemiakovej zmesi a položíme na ňu rezeň.

 

 

Na vrch mäsa naukladáme zemiakovú zmes.

Prekryjeme papierom a potlačíme tĺčikom.

 

 

To isté spravíme aj so zvyškom kuracieho mäsa.

Na panvici rozotrieme olej.

 

 

Rezeň vyberieme z papiera a vložíme na panvicu.

Pridáme trochu soli a rezne smažíme do zlatista z oboch strán.

 

 

Po vysmažení môžeme lahodné rezne servírovať.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay