plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepšie kuracie medailónky, aké ste kedy jedli: Chutia skvele s akoukoľvek prílohou, či omáčkou a sú lepšie ako z fastfoodu!

Pripravte si tieto úžasne kuracie medailónky podľa receptu z youtube a budete nadšení!

Nugety sú fantasticky jemné a mäkké, môže za to špeciálne cestíčko s horčicou a kypriacim práškom.

Táto kombinácia dokáže s kuracím mäsom skutočné divy.

Potrebujeme:

800 – 900 g kuracích pŕs

4 vajcia

1 PL horčice

3 PL rastlinného oleja

1 ČL oregana

kari

korenie podľa chuti

1 a 1/2 ČL soli

1/2 ČL cesnakového prášku

4 PL hladkej múky

červenú mletú papriku

1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva

200 – 250 ml rastlinného oleja

Postup:

Mäso si nakrájame na malé kúsky.

Do misky si rozklepneme vajcia.

K vyšľahaným vajciam pridáme lyžicu horčice a 3 lyžice oleja.

Teraz pridáme koreniny a soľ: 1 lyžičku oregana, 1 lyžičku kari, čierne korenie, soľ, červenú mletú papriku aj cesnakový prášok.

Všetko dobre premiešame metličkou. 

TIP:

Korenie si pokojne môžete pridať podľa chuti. 

Do tejto vajíčkovej zmesi pridáme múku a prášok do pečiva. 

Vymiešame, následne vložíme kúsky mäsa, premiešame.

Prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky. 

Na panvicu si nalejeme olej.

Rozhorúčime ho a pomocou lyžice ukladáme kôpky mäsa vedľa seba.

Vysmážame z oboch strán dozlatista. 

Tieto nugetky sú veľmi jemné a chutia skvele.

Deti ich milujú!

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes