Najlepšie kuracie krídelká, aké ste kedy jedli: Lahodný a jednoduchý recept, s pikantnou krémovou omáčkou sú neodolateľné!

Potešte svojich blízkych mimoriadne chutnými chrumkavými kuracími krídelkami.

Pripravte lahodnú večeru pre celú rodinu, ktorá vám bude vďačná za tento nevšedný kulinársky zážitok.

 

 

Vďaka tomuto receptu z youtube si pripravíme chutné dobrodružstvo v podobe pečených krídeliek.

...

Potrebujeme:

1,5 kg kuracích krídeliek

3 PL kukuričného škrobu

2 ČL cesnakového prášku

2 lyžičky mletej papriky

1/4 lyžičky mletých chilli papričiek

1 1/2 lyžičky soli

čierne korenie

Na omáčku:

100 g pikantnej omáčky (prípadne kečupu alebo paradajkovej omáčky)

2-3 lyžice medu

70 g masla

korenie

soľ podľa chuti

Na šalát:

200 g červenej kapusty

200 g bielej kapusty

1 červenú cibuľu

1 paradajku

1/2 červenej papriky

uhorku

1/2 jablka

1 mrkvu

šťavu z 1/2 citróna

80 g kyslej smotany

Na dip:

40 g majonézy

20 g horčice

1 strúčik cesnaku

čierne korenie

Postup:

Na začiatok je najdôležitejšie osušiť krídelka kuchynskou servítkou a potom ich nakrájame na polovicu.

Do väčšej misy si pripravíme kukuričný škrob, pridáme cesnakový prášok, mletú papriku, mleté chilli papričky a všetko premiešame.

 

 

Potom do zmesi pridáme kuracie krídelka, soľ, čierne korenie a krídla dobre premiešame so zmesou.

Krídelká uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme ich piecť na 50 minút pri teplote 200°C.

 

 

Na miernom ohni do hrnca pridáme pikantnú omáčku, med a za miešania privedieme do varu.

Ďalej pridáme zmäknuté maslo a miešame, kým sa neroztopí.

 

 

Nasypeme korenie a soľ, zamiešame a necháme 2-3 minúty podusiť.

Po 30-ich minútach otočíme krídelka v rúre a necháme ich piecť ďalších 20 minút.

 

 

Najemno nakrájame bielu a červenú kapustu a vložíme ju do misy, pridáme nakrájanú cibuľu, paradajku, červenú papriku, uhorku, jablko, nastrúhanú mrkvu a pokvapkáme šťavou z citróna.

Do menšej misky zmiešame kyslú smotanu s majonézou a horčicou, pridáme vylisovaný strúčik cesnaku a všetko spolu poriadne zamiešame.

 

 

Takto pripravenú zmes nalejeme do šalátu, dochutíme čiernym korením a všetko premiešame.

Po upečení vyberieme krídelka z trúby, polejeme omáčkou a môžeme ich ešte piecť 3-7 minút pri teplote 220°C, aby omáčka skaramelizovala.

A môžeme spolu so šalátom servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay