Najlepšie kuchynské zlepšováky, ktoré oceníte nielen pri príprave jedál!

Dnes máme pre vás užitočné kuchynské zlepšováky, ktoré vám uľahčia prácu v kuchyni.

Vďaka nim bude príprava jedál rýchlejšia a určite oceníte aj pár praktických rád.

Je to také jednoduché!

 

 

Nechajte sa inšpirovať a naučte sa tieto triky z youtube kanála Genialne aj vy.

Natieranie margarínu

 

 

Natieranie margarínu pomocou noža nie je vždy najpohodlnejšie.

Možno vám bude lepšie vyhovovať tento spôsob pomocou malého sitka.

Strunka z pera na ozdobné krájanie vajec

 

 

Ak chcete ozdobne nakrájať vajcia natvrdo, nepotrebujete špeciálny krájač.

Úplne postačí aj strunka z pera.

Stačí ju len natiahnuť a použiť na prekrojenie vajíčka, vďaka čomu vytvoríte efektné vlnky.

 

 

 

 

Najkrajšia ozdoba na chlebíčky a studenú misu – vezmite salámu a olivy

Vďaka tomuto triku vytvoríte originálne chlebíčky so salámovou mašličkou.

Olivu si nakrájajte na hrubšie kolieska a odkrojte kúsok z okraja.

Koliesko salámy v strede nariaste a olivu použite ako sponu.

Hotovo.

 

 

 

 

Pohodlné krájanie uhorky

Ak sa vám pri krájaní šalátovej uhorky lepia kolieska na nôž, použite hrubú gumičku.

Stačí ju navliecť pozdĺž noža a krájanie je zrazu oveľa pohodlnejšie.

 

Dokonalé pošírované (stratené) vajce

Do hlbšej panvice si dáme zovrieť vodu a položíme do nej naberačku vymastenú olejom.

Do nej rozklepneme vajíčko a takto varíme, kým bielko nestuhne.

Potom vajce vložíme do vody, aby sa dovarilo.

Stíšime ohrev a necháme 3 minúty variť pod pokrievkou.

Hotovo!

 

 

 

 

 

Uskladnenie cesnaku

Cesnak si ošúpeme, prelisujeme a naplníme do uzatvárateľných vrecúšok.

Rovnomerne ho rozložte, špajdľou predeľte na kúsky a vložte do mrazničky.

Neskôr stačí už len vytiahnuť kúsok mrazeného cesnaku a použiť podľa potreby.

 

 

 

 

 

Tenké plátky masla

Ak potrebujete nakrájať tenké plátky masla, môžete použiť škrabku na zeleninu. 

 

 

 

 

 

Cibuľa

Aby cibuľa pri krájaní neštípala a neslzili vám oči, pred krájaním ju vložte na chvíľku do chladničky. 

 

 

Skladovanie mäsa v mrazničke

Šetrite miesto v mrazničke a skladujte mäso týmto praktickým spôsobom.

Vložte si plátok mäsa do uzatvárateľného vrecka avšak uzavrite ho len do 2/3. 

Ponorte vrecko s mäsom do misy s vodou tak, aby sa voda nenaliala do vrecka.

Voda vytlačí z vrecka vzduch a bude ako vákuovo zabalené.

 

 

 

 

Uzatvárateľné vrecko

Ak potrebujete uzatvárateľné vrecko, ale žiadne doma nemáte, vyrobte si takýto uzáver zo slamky.

Slamku prehnite na polovicu a jednu polovicu nastrihnite smerom do stredu.

Do vrecka nasypte obsah, slamku priložte na okraj vrecka a jednu polovicu upevnite do druhej polovice.

Obsah vrecúška bude bezpečne uskladnený bez toho, aby sa vysypal.

 

 

Viac užitočných trikov nájdete v priloženom videu.

 

 

Foto: pixabay

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie