plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tieto vynikajúce venčeky z odpaľovaného cesta plnené krémom a banánmi pripravíte expresne rýchlo: Dokonalé občerstvenie aj pre neohlásenú návštevu!

Prekvapila vás neohlásená návšteva a nemáte im čo ponúknuť? Nezúfajte! Majte tento recept z youtube vždy poruke a raz dva máte na stole tieto chutné plnené venčeky!

Potrebujeme:

350 ml vody

1/2 ČL soli

75 g masla

230 g hladkej múky

2 PL kukuričného škrobu

3 vajcia

1 ČL prášku do pečiva

Na krém:

400 ml mlieka

2 balenia šľahačky

1 PL nutelly

2 banány

práškový cukor

Postup:

Do hrnca si nalejeme vodu, postavíme ho na sporák a zapneme na mierny ohrev.

Pridáme soľ, maslo, múku, vypneme sporák a miešame asi 4 minúty, kým nám nevznikne kompaktné cesto. 

Cesto preložíme do misy a vložíme na 5 minút do chladničky. 

Potom k nemu zašľaháme kukuričný škrob

Teraz po jednom zašľaháme vajíčka. 

Následne pridáme ešte 1 lyžičku kypriaceho prášku a ešte raz dôkladne prešľaháme mixérom. 

Cesto potom odložíme do chladničky na 10 minút. 

Po uplynutí tejto doby si cesto naplníme do zdobiaceho vrecúška a na plech pokrytý papierom na pečenie formujeme stredne veľké venčeky. 

Plech vložíme do prehriatej rúry a pečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút.

Upečené venčeky vložíme do chladničky na 30 minút a medzitým si pripravíme krém. 

Do misy si nalejeme mlieko, pridáme 2 balenia šľahačky v prášku a vyšľaháme.

Potom zašľaháme nutellu a krém si preložíme do zdobiaceho vrecúška. 

Banány si ošúpeme a nakrájame na kolieska.

Venčeky vyberieme z chladničky, prekrojíme, dovnútra položíme tri kolieska banánu, navrstvíme krém a priklopíme. 

Nakoniec posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes