plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepšie karamelové salko: Jeho lahodná chuť a podmanivá vôňa si vás určite získa!

Karamel sa stal obľúbenou súčasťou mnohých sladkostí, aj dezertov.

 

 

A keď ochutnáte nezameniteľnú chuť tohto mliečneho karamelu, nebudete mu vedieť odolať. 

Výborná maškrta, ktorá sa hodí napríklad na palacinky, zmrzlinu alebo do rôznych dezertov. 

 

 

Postupujte podľa tohto receptu od našej čitateľky Sašky a budete nadšení!

Potrebujeme:

125 g masla

200 g trstinového cukru

160 ml šľahačkovej smotany

štipku soli

1 ČL vanilkového extraktu

Postup:

Na prípravu tohto mliečneho karamelu (karamelového Salka) je vhodné použiť panvicu alebo hrniec s hrubým dnom.

Pomaly roztopíme maslo, do ktorého vmiešame kryštálový cukor.

Miešame po dobu 2 minút.

 

 

Keď je zmes kompaktná, je čas zapracovať do nej šľahačkovú smotanu. 

Ideálne je vopred si vybrať šľahačkovú smotanu z chladničky, aby mala izbovú teplotu. 

Keď ju nalejeme do maslovej hmoty s cukrom.

Miešame znova približne 2 minúty.

 

 

V miešaní pokrašujeme, až kým nedosiahneme hladkú konzistenciu. 

Potom odstavíme panvicu z ohňa.

Primiešame štipku soli a lyžičku vanilkového extraktu. 

 

 

Karamel miešame ešte asi 1 minútu. 

 

 

Nalejeme do vhodnej nádoby.

Necháme úplne vychladnúť, potom môžeme vložiť do chladničky.

Vydrží po dobu 1 mesiaca.

Je vhodný do zákuskov, tort aj ďalších receptov.

Dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes