Najlepšie karamelové salko: Jeho lahodná chuť a podmanivá vôňa si vás určite získa!

Karamel sa stal obľúbenou súčasťou mnohých sladkostí, aj dezertov.

 

 

A keď ochutnáte nezameniteľnú chuť tohto mliečneho karamelu, nebudete mu vedieť odolať. 

Výborná maškrta, ktorá sa hodí napríklad na palacinky, zmrzlinu alebo do rôznych dezertov. 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Postupujte podľa tohto receptu od našej čitateľky Sašky a budete nadšení!

Potrebujeme:

125 g masla

200 g trstinového cukru

160 ml šľahačkovej smotany

štipku soli

1 ČL vanilkového extraktu

Postup:

Na prípravu tohto mliečneho karamelu (karamelového Salka) je vhodné použiť panvicu alebo hrniec s hrubým dnom.

Pomaly roztopíme maslo, do ktorého vmiešame kryštálový cukor.

Miešame po dobu 2 minút.

 

 

Keď je zmes kompaktná, je čas zapracovať do nej šľahačkovú smotanu. 

Ideálne je vopred si vybrať šľahačkovú smotanu z chladničky, aby mala izbovú teplotu. 

Keď ju nalejeme do maslovej hmoty s cukrom.

Miešame znova približne 2 minúty.

 

 

V miešaní pokrašujeme, až kým nedosiahneme hladkú konzistenciu. 

Potom odstavíme panvicu z ohňa.

Primiešame štipku soli a lyžičku vanilkového extraktu. 

 

 

Karamel miešame ešte asi 1 minútu. 

 

 

Nalejeme do vhodnej nádoby.

Necháme úplne vychladnúť, potom môžeme vložiť do chladničky.

Vydrží po dobu 1 mesiaca.

Je vhodný do zákuskov, tort aj ďalších receptov.

Dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash