Tento dezert si zamilujú deti aj dospeláci. Ľahké čokoládové cesto sa perfektne dopĺňa so sviežim jahodovo-jogurtovým krémom.
Potrebujeme:
Na zákusok budeme potrebovať 2 pláty cesta:
2 x 5 vajec
2 x 6 lyžíc kryštálového cukru
2 x 5 lyžíc polohrubej múky
2 x 1 lyžicu kukuričného škrobu
2 x 3 lyžice kakaa
2 x 1 bal. prášku do pečiva
2 x 1 lyžičku vanilkovej arómy
2 x 180 ml oleja
2 x štipku soli
Krém:
500 ml smotany na šľahanie 33%
500 ml jahodovej jogebelly
500 g česrstvých jahôd
400 ml šťavy z jahodového kompótu
100 ml vody
100 g práškového cukru
25 g želatíny
Postup:
5 vajec ušľaháme s 6 lyžicami cukru a 1 lyžičkou vanilkovej arómy. Postupne pridáme 5 lyžíc múku, 3 lyžice kakaa, 1 lyžicu škrobu, 1 bal. prášku do pečiva, 180 ml oleja a štipku soli. Vymiešame hladké cesto, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry, kde pri teplote 160 stupňov pečieme 10 minút. Potom teplotu zvýšime na 175 stupňov a pečieme ešte približne 15 minút.
Keďže budeme potrebovať 2 ks cesta, rovnakým spôsobom pripravíme aj druhé cesto zo zvyšných surovín a po upečení ho necháme vychladnúť.
Kým cesto chladne, pripravíme si krém. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a necháme chvíľu vychladnúť. Jogobellu zmiešame s jahodovou šťavou, cukrom a vodou. Do krému primiešame vychladnutú želatínu. Nakoniec zo smotany ušľaháme šľahačku a spolu s kúskami čerstvých jahôd vmiešame do jogurtového krému.
Krém navrstvíme na jeden plát cesta, uhladíme a prikryjeme druhým plátom. Zákusok vložíme stuhnúť do chladničky. Po jednej až dvoch hodinách môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika