plny-hrniec_transparent_negativ.png

Moji chlapi karfiol nemusia, ale za týmto sa idú potrhať: Len 20 minút na panvici a máte najlepšiu večeru pod slnkom!!

Jedlá z karfiolu majú vždy svoju špecifickú chuť a nie každému táto zelenina ulahodí. U nás doma sa napríklad karfiol neteší popularite a preto som vyskúšala tento recept podľa skarbnychka-retseptiv tým, že ho ponúknem na večeru pre mojich chlapov. Čuduj sa svete, objednali si ho aj na zajtra. Je to vynikajúce a veľmi jednoduché jedlo, ktoré ocenia aj naväčší odporcovia tejto zeleniny.

Potrebujeme:

karfiol – 500 g;

cibuľa – 1 kus;

kuracie prsia – 1 kus;

syr – 70 g;

Kyslá smotana – 200 g;

cesnak – 3-4 strúčiky;

soľ, korenie, oregano, bylinky.

Postup:

Rozdelíme si karfiol na jednotlivé ružičky.

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky.

Cibuľu nakrájame na tenké polkruhy.

Na panvici rozohrejeme olej a cibuľu osmažíme dozlatista.

Pridáme mäso, premiešame a restujeme asi 3-4 minúty.

Pridáme karfiol, soľ, korenie, oregano a akékoľvek ďalšie korenie, premiešame.

Pridáme kyslú smotanu, premiešame, prikryjeme, znížime teplotu a dusíme ešte 20 minút.

Cesnak pretlačíme, pridáme na panvicu, pridajte nakrájané bylinky a posypte strúhaným syrom, nechajte na panvici ešte 2 minúty.

 

Toto jedlo podávajte so zemiakovou kašou, varenou ryžou, zeleninovými šalátmi. Výborné je to aj len tak, priamo z panvice.

Tip: ak chcete krémovejšiu chuť a arómu, potom na koniec pridajte kúsok masla alebo nahraďte kyslú smotanu sladkou smotanou, môžete tiež polovicu kyslej smotany a polovicu sladkej smotany.

Najlepšie recepty na dnes