Jedlá z karfiolu majú vždy svoju špecifickú chuť a nie každému táto zelenina ulahodí. U nás doma sa napríklad karfiol neteší popularite a preto som vyskúšala tento recept podľa skarbnychka-retseptiv tým, že ho ponúknem na večeru pre mojich chlapov. Čuduj sa svete, objednali si ho aj na zajtra. Je to vynikajúce a veľmi jednoduché jedlo, ktoré ocenia aj naväčší odporcovia tejto zeleniny.
Potrebujeme:
karfiol – 500 g;
cibuľa – 1 kus;
kuracie prsia – 1 kus;
syr – 70 g;
Kyslá smotana – 200 g;
cesnak – 3-4 strúčiky;
soľ, korenie, oregano, bylinky.
Postup:
Rozdelíme si karfiol na jednotlivé ružičky.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky.
Cibuľu nakrájame na tenké polkruhy.
Na panvici rozohrejeme olej a cibuľu osmažíme dozlatista.
Pridáme mäso, premiešame a restujeme asi 3-4 minúty.
Pridáme karfiol, soľ, korenie, oregano a akékoľvek ďalšie korenie, premiešame.
Pridáme kyslú smotanu, premiešame, prikryjeme, znížime teplotu a dusíme ešte 20 minút.
Cesnak pretlačíme, pridáme na panvicu, pridajte nakrájané bylinky a posypte strúhaným syrom, nechajte na panvici ešte 2 minúty.
Toto jedlo podávajte so zemiakovou kašou, varenou ryžou, zeleninovými šalátmi. Výborné je to aj len tak, priamo z panvice.
Tip: ak chcete krémovejšiu chuť a arómu, potom na koniec pridajte kúsok masla alebo nahraďte kyslú smotanu sladkou smotanou, môžete tiež polovicu kyslej smotany a polovicu sladkej smotany.