Najlepšie hrnčekové cesto na lievance: Potrebujete len 1 hrnček, 2 jablká a základné prísady – odporúčam zdvojnásobiť dávku!

Vynikajúce lievance s jablkami, ktoré sú úžasne nadýchané, vláčne a nejde do nich žiadne droždie. Perfektná večera, alebo sladké raňajky pre celú rodinu!

Vynikajúce lievance s jablkami, ktoré sú úžasne nadýchané, vláčne a nejde do nich žiadne droždie.

Perfektná večera, alebo sladké raňajky pre celú rodinu!

 

 

Potrebujeme:

2 vajíčka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 vanilkový cukor

2 lyžice kr. cukru

štipka soli

1 hrnček hladkej múky

1 hrnček mlieka

1 hrnček nastrúhaných jabĺk (asi 2 kusy jabĺk)

1 lyžica oleja

Voliteľné na servírovanie:

Práškový cukor

Tvaroh

Kyslá smotana

Čerstvé ovocie

Javorový sirup

Postup:

 

 

Žĺtka oddelíme od bielkov.

Žĺtky vymiešame s cukrom.

Pridáme aj vanilkový cukor, mlieko a soľ.

 

 

Po častiach prisypeme preosiatu múku.

Dbáme na to, aby nám nevznikli hrudky.

 

 

Následne primiešame nastrúhané jablká.

Bielka vymiešame na tuhý sneh.

 

 

Postupne primiešame do cesta.

Na rozpálenej panvici vymastenej olejom pečieme lievance na strednom ohni z oboch strán.

Pečieme, kým nezískajú bledohnedú farbu.

 

 

Podávame s oblohou podľa chuti.

Nám najviac chutia len posypané práškovým cukrom.

Prajeme vám dobú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay