Vynikajúce lievance s jablkami, ktoré sú úžasne nadýchané, vláčne a nejde do nich žiadne droždie.
Perfektná večera, alebo sladké raňajky pre celú rodinu!
Potrebujeme:
2 vajíčka
1 vanilkový cukor
2 lyžice kr. cukru
štipka soli
1 hrnček hladkej múky
1 hrnček mlieka
1 hrnček nastrúhaných jabĺk (asi 2 kusy jabĺk)
1 lyžica oleja
Voliteľné na servírovanie:
Práškový cukor
Tvaroh
Kyslá smotana
Čerstvé ovocie
Javorový sirup
Postup:
Žĺtka oddelíme od bielkov.
Žĺtky vymiešame s cukrom.
Pridáme aj vanilkový cukor, mlieko a soľ.
Po častiach prisypeme preosiatu múku.
Dbáme na to, aby nám nevznikli hrudky.
Následne primiešame nastrúhané jablká.
Bielka vymiešame na tuhý sneh.
Postupne primiešame do cesta.
Na rozpálenej panvici vymastenej olejom pečieme lievance na strednom ohni z oboch strán.
Pečieme, kým nezískajú bledohnedú farbu.
Podávame s oblohou podľa chuti.
Nám najviac chutia len posypané práškovým cukrom.
Prajeme vám dobú chuť! :-)