Najlepšie hrnčekové cesto na lievance: Potrebujete len 1 hrnček, 2 jablká a základné prísady – odporúčam zdvojnásobiť dávku!

Vynikajúce lievance s jablkami, ktoré sú úžasne nadýchané, vláčne a nejde do nich žiadne droždie.

Perfektná večera, alebo sladké raňajky pre celú rodinu!

Potrebujeme:

2 vajíčka

1 vanilkový cukor

2 lyžice kr. cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

štipka soli

1 hrnček hladkej múky

1 hrnček mlieka

1 hrnček nastrúhaných jabĺk (asi 2 kusy jabĺk)

1 lyžica oleja

Náplň (voliteľné):

Jogurt

Tvaroh

Kyslá smotana

Džem

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

Žĺtka oddelíme od bielkov.

Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, mliekom a soľou.

Po častiach prisypeme preosiatu múku a miešame.

Dbáme na to, aby nám nevznikli hrudky.

Následne primiešame nastrúhané jablká.

Bielka vymiešame na tuhý sneh.

Postupne primiešame do cesta.

Na rozpálenej panvici vymastenej olejom pečieme lievance na strednom ohni z oboch strán.

Pečieme, kým nezískajú bledohnedú farbu.

Lievance môžete podávať s náplňou podľa chuti, nám najviac chutili s jahodovým jogurtom, alebo ochuteným tvarohom.

Lievance sú jemné a ako pavučinka.

Vynikajúce sú aj samé o sebe, napríkald len posypané práškovým cukrom.

Prajeme vám dobú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár