plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepšie grilážky aké ste jedli: Iný recept už ani nehľadajte! Zbožňuje ich celá rodina – vždy prvé miznú zo stola!

Tento recept od pani Betsy na bezkonkurenčné grilážky si určite uložte! Každý kto ochutnal tieto, iné už ani nerobí. Ak dodržíte presný postup, musia sa podariť. Plnku budete vylizovať samotnú ešte predtým, ako ju natriete na oblátky :)

Potrebujeme:

1 Palmarin

200 g kryštálového cukru

200 g orechov (100 g pomletých, 100 g rozdrvených)

1 salko

tortové oblátky

Postup:

Ako prvé si pripravte orechy tak ako je spomenuté vyššie. Polovicu pomeľte a druhú polovicu rozdrvte tĺčikom na mäso. Cukor si nechajte na panvici skaramelizovať a pridajte celý Palmarin. Hneď ako sa rozpustí pridajte salko. Základom úspechu je neustále miešanie. Ak by sa vám tuk oddeľoval a nechcel sa zmiešať, pridajte trochu šľahačkovej smotany. Teraz pridajte orechy a opäť miešajte dovtedy, kým nebude plnka kompaktná a hustá (asi 10 minút).

foto: Beatrica S.

Ešte teplú plnku (nie horúcu) natrite na tortové oblátky.

foto: Beatrica S.

Na 24 hodín treba oblátky zaťažiť plechom. Ako závažie môžete použiť krabicové džúsy, alebo mlieko. Hotové môžete poliať čokoládou, alebo nechať len tak. Nakrájajte navlhčeným nožom a podávajte. A buďte pripravení na to, že budete musieť onedlho pripraviť ďalšiu dávku :)

Najlepšie recepty na dnes