Tieto fašírky sú extra šťavnaté a veľmi, veľmi chutné. Recept mám od mojej mamy a podľa mňa je to najlepší, aký len na fašírky môžete nájsť. ochutnajte a uvidíte sami.
Potrebujeme:
400 g mletého bravčového mäsa
1 veľký surový zemiak
1 vajce
100 g tvrdého syra vcelku
50 ml studenej smotany 12%
2-3 strúčiky pretlačeného cesnaku
1 lyžička horčice
strúhanka na zahustenie a obalenie
soľ, korenie olej na vyprážanie
Postup:
Zemiak nastrúhame na jemno a syr nakrájame na malé kocky. Mäso zmiešame so všetkými surovinami, dochutíme a zahustíme podľa potreby strúhankou. Necháme 1-2 hodiny v chladničke odležať.
Po odležaní tvoríme menšie fašírky a obalíme v strúhanke. Smažíme pozvoľna v rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista. Podávame so zemiakmi alebo len s chlebom a zeleninou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)