plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepšie fašírky, aké si viete predstaviť: So syrom, extra šťavnaté a veľmi chutné – odporúčam spraviť rovno dvojitú dávku!

Tieto fašírky sú extra šťavnaté a veľmi, veľmi chutné. Recept mám od mojej mamy a podľa mňa je to najlepší, aký len na fašírky môžete nájsť. ochutnajte a uvidíte sami. 

Tieto fašírky sú extra šťavnaté a veľmi, veľmi chutné. Recept mám od mojej mamy a podľa mňa je to najlepší, aký len na fašírky môžete nájsť. ochutnajte a uvidíte sami.

Potrebujeme:

400 g mletého bravčového mäsa

1 veľký surový zemiak

1 vajce

100 g tvrdého syra vcelku

50 ml studenej smotany 12%

2-3 strúčiky pretlačeného cesnaku

1 lyžička horčice

strúhanka na zahustenie a obalenie

soľ,  korenie olej na vyprážanie

Postup:

Zemiak nastrúhame na jemno a syr nakrájame na malé kocky. Mäso zmiešame so všetkými surovinami, dochutíme a zahustíme podľa potreby strúhankou. Necháme 1-2 hodiny v chladničke odležať.

Po odležaní tvoríme menšie fašírky a obalíme v strúhanke. Smažíme pozvoľna v rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista. Podávame so zemiakmi alebo len s chlebom a zeleninou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes