plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasne chutné dusené zemiaky – na obed nič lepšie neexistuje!

Zdá sa, že obyčajné zemiaky s duseným mäsom sa zmenia na vynikajúce jedlo, ktoré možno bezpečne podávať na slávnostnom stole.

S nakladanými uhorkami alebo nakladanými paradajkami bude tento pokrm ešte chutnejší!

 

 

Fantastický pokrm z hovädzieho mäsa a zemiakov podľa receptu z portálu sovkusom.

Potrebujeme:

2 kg zemiakov

500 g hovädzieho mäsa

2 mrkvy

1,5 PL rajčinovej pasty

 

 

1 PL dijonskej horčice

soľ

4 PL slnečnicového oleja

3 cibule

2 bobkové listy

1 l vody

mleté čierne korenie

1 PL kyslej smotany (voliteľné)

Postup:

Do hrnca s hrubým dnom nalejeme olej.

 

 

Mäso nakrájame na stredne veľké kúsky.

Keď sa olej zohrejeme, vložíme mäso do hrnca.

Mäsové kúsky opečieme do zlatista.

Nakrájame cibuľu a pridáme do hrnca.

 

 

Keď je cibuľa mierne zhnednutá, pridáme mrkvu nastrúhanú na strednom strúhadle.

Všetko dôkladne premiešame vareškou.

Dusíme, kým mrkva nezmäkne.

 

 

Pridáme bobkové listy.

Ďalej pridáme paradajkovú pastu.

Nalejeme vodu.

 

 

Pridáme soľ podľa chuti.

Nakoniec pridáme horčicu.

Zemiaky ošúpeme a na hrubo nakrájame.

 

 

Potom zemiaky nasypeme do hrnca.

Premiešame a prikryjeme.

Dusíme na strednom ohni asi hodinu.

 

 

Snažíme sa, aby boli zemiaky čo najmäkšie (môže to trvať aj hodinu a pol).

Vidličkou skontrolujeme, či zemiaky nie sú ešte surové.

Potom vyberieme asi 10 kúskov a roztlačíme ich vidličkou.

 

 

Roztlačené zemiaky vložíme späť do hrnca.

Pridáme svoje obľúbené bylinky a korenie podľa chuti.

Pre bohatšiu chuť môžeme pridať 10 minút pred koncom lyžicu kyslej smotany.

 

 

Pokrm odstránime z ohňa a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes