Pripravte si doma klasiku našich detských čias, ktorú každý miloval.
Osobne nepoznám nikoho, kto by toto chutné nenáročné jedlo nemal rád.
Fantastický recept z youtube na chutné dukátové buchtičky.
Potrebujeme:
Na kvások:
40 g čerstvého droždia
300 ml mlieka
1 PL hladkej múky
1 PL kryštálového cukru
Na cesto:
500 g hladkej múky
2 PL kryštálového cukru
štipku soli
1 vajce
100 ml rastlinného oleja
Na krém:
40 g pudingu v prášku s vanilkovou príchuťou
3 PL kryštálového cukru
12 g vanilkového cukru
800 ml mlieka
Postup:
Na začiatku nadrobíme droždie do misky, pridáme mlieko, múku, cukor.
Všetko spolu premiešame metličkou.
Zmes prekryjeme utierkou a necháme kysnúť 10 minút.
Po nakysnutí nalejeme zmes do hlbšej misy, pridáme soľ, cukor, vajce, olej, múku.
Pomocou kuchynského robota vymiesime na lepkavé cesto.
Cesto prekryjeme utierkou a necháme kysnúť 30 minút.
Na pomúčenej podložke rozvaľkáme cesto.
Pomocou krájača ho rozkrojíme na tenšie pásy a vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Cesto potom nakrájame na malé kocky, potrieme olejom.
Vložíme do rúry a pečieme 20 minút pri teplote 180°C.
Počas pečenia si zatiaľ pripravíme krém:
do hrnca pridáme mlieko, cukor, vanilkový cukor a metličkou zamiešame.
Do zvyšného mlieka v miske nasypeme puding, metličkou premiešame.
Za miešania nalejeme do hrnca na sporáku.
Na miernom ohni zmes miešame, kým nám trochu nezhustne.
Upečené buchtičky servírujeme spolu s vanilkovým pudingom.
Dobrú chuť!
Video návod: