plny-hrniec_transparent_negativ.png

Moje deti by chceli toto jedlo trikrát týždenne a ani nie som prekvapený: Neuveriteľne chutný a jednoduchý recept!

Pripravte si doma klasiku našich detských čias, ktorú každý miloval.

Osobne nepoznám nikoho, kto by toto chutné nenáročné jedlo nemal rád.

 

 

Fantastický recept z youtube na chutné dukátové buchtičky.

Potrebujeme:

Na kvások:

40 g čerstvého droždia

300 ml mlieka

1 PL hladkej múky

1 PL kryštálového cukru

Na cesto:

500 g hladkej múky

2 PL kryštálového cukru

štipku soli

1 vajce

100 ml rastlinného oleja

Na krém:

40 g pudingu v prášku s vanilkovou príchuťou

3 PL kryštálového cukru

12 g vanilkového cukru

800 ml mlieka

Postup:

Na začiatku nadrobíme droždie do misky, pridáme mlieko, múku, cukor.

Všetko spolu premiešame metličkou.

Zmes prekryjeme utierkou a necháme kysnúť 10 minút.

 

 

Po nakysnutí nalejeme zmes do hlbšej misy, pridáme soľ, cukor, vajce, olej, múku.

Pomocou kuchynského robota vymiesime na lepkavé cesto.

Cesto prekryjeme utierkou a necháme kysnúť 30 minút.

 

 

Na pomúčenej podložke rozvaľkáme cesto.

Pomocou krájača ho rozkrojíme na tenšie pásy a vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Cesto potom nakrájame na malé kocky, potrieme olejom.

Vložíme do rúry a pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

 

 

Počas pečenia si zatiaľ pripravíme krém:

do hrnca pridáme mlieko, cukor, vanilkový cukor a metličkou zamiešame.

Do zvyšného mlieka v miske nasypeme puding, metličkou premiešame.

Za miešania nalejeme do hrnca na sporáku.

 

 

Na miernom ohni zmes miešame, kým nám trochu nezhustne.

Upečené buchtičky servírujeme spolu s vanilkovým pudingom.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes