Domácemu pečivu sa to kupované rozhodne nevyrovná. Vyskúšajte tento recept na vynikajúce domáce rožky a presvedčte sa na vlastnej chuti, že tie najlepšie veci v obchode nekúpime.

Potrebujeme:

750 g hladkej múky

400 ml mlieka

40 g bravčovej masti

40 g roztopeného masla

35 g oleja

1 kocku droždia

15 g soli

25 g kryštálového cukru

Na potretie:

1 vajce

Postup:

Z vlažného mlieka (100 ml), cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme vyjsť 10-15 minút. V samostatnej miske zmiešame múku, soľ, olej, maslo, masť a zvyšné mlieko. Pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste.

Keď cesto dostatočne vykysne, preložíme ho na pracovnú dosku a rozdelíme na 20 častí. Každú rozvaľkáme do tvaru kruhu. Všetky kruhy potom zrolujeme do tvaru jednotlivých rožtekov.

Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom a uložíme naň jednotlivé rožky. Povrch každého kúska potrieme rozšľahaným vajíčkom ( môžeme posypať rascou, semienkami, alebo hrubozrnnou soľou).

Plech potom vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 200 stupňov  kým povrch rožtekov nie je zlatohnedý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: tortekolaci

Témy:


Pridajte svoj komentár