Domáce hnojivo na izbové rastliny, ktoré zatieni aj tie kupované: Dajte svojim izbovkám túto pochúťku a uvidíte čo sa stane!

Táto rada z portálu poshepky vám dá do poriadku izbové rastliny a nemusíte utrácať ani euro navyše. Stačí vám totiž jedna surovina, ktorú určite nájdete v kuchyni. A mimochodom, je to univerzálne hnojivo na všetky izbovky! 

Aké je to tajomstvo? Potrebujete jedinú zložku a tou je cukor. Áno, presne ten, ktorý si dávate do kávy. Existuje niekoľko spôsobov, ako ho použiť na hnojenie rastlín.

1. Metóda

Najjednoduchší a najrýchlejší spôsob ako pomôcť izbovkám, je nasypať ku koreňom na zeminu trochu cukru (slabšiu čajovú lyžičku) a zaliať vodou. Voda na zavlaženie by mala mať izbovú teplotu.

2. Metóda

1 lyžičku cukru rozpustite v 500 ml vody izbovej teploty. Zalievajte rastliny týmto roztokom.

Prečo cukor funguje?

Cukor je pre rastliny obzvlášť potrebný v chladnom období alebo na miestach, ktoré sú menej prístupné slnku. Cukor obsahuje glukózu, ktorá kompenzuje nedostatok slnečného žiarenia. Poskytuje rastline perfektnú výživu a vykompenzuje potrebu svetla.

Vďaka takémuto hnojeniu budete mať výstavné izbovky a zmena k lepšiemu je badateľná už po prvých použitiach. Rastlina vyzerá zdravšie a bujnejšie.

Životodárna zálievka pre orchideu

 

Na čo funguje cukor?

  • na zvädnuté rastliny,
  • na rastliny, ktoré ste nechtiac poškodili pri manipulácií,
  • na rastliny, ktoré dlho nekvitli,
  • na staršie rastliny, ktorým chýba energia.

Ako na to?

Ja som túto kúru použila na sestrinu orchideu, ktorá bola naozaj už na vyhodenie. Do litra vody som rozpustila 1 lyžičku cukru a do tohoto kúpeľa som ponorila orchideu a nechala máčať asi 8-9 hodín (uvádza sa, že sa môže nechať aj celý deň). Potom som ju ešte na hodinu namočila do odstátej vody.

To je všetko, keď som ju vybrala z vody, uložila som ju na obvyklé stanovisko a hneď som si všimla, že listy má plnšie a aj kvety sa zdvihli. Na druhý deň už vyzerala už oveľa lepšie a postupne sa úplne zotavila – pre moju sestru zázrak, pre mňa jednoducho cukor.

Prajeme veľa šťastia!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie