Domáce bravčové klobásky: Najlepšia pochúťka pre všetkých milovníkov mäsa!

944

Chutné domáce klobásky z bravčového mäsa si podľa tohto receptu z retete-usoare hravo pripravíte aj sami.

Potrebujeme:

1,2 kg bravčového karé + 200 – 300 g slaniny alebo 1,5 kg krkovičky (a nepridávať slaninu)

2 veľké hlavy cesnaku

2 ČL soli

1/2 ČL čierneho korenia

100 ml ľadovo studenej vody

2 – 2,5 m bravčových čriev na plnenie

2 bobkové listy

Postup:

1. Mäso a slaninu nakrájame na kocky s rozmerom asi 1 x 1 cm.

2. Pridáme prelisovaný cesnak, soľ a čierne korenie.

3. Zalejeme studenou vodou a 10 minút dôkladne miešame – šéfkuchár poradil, že je to veľmi dôležité pre šťavnatosť a výbornú chuť výslednej klobásy. Všimnete si, že mäso sa stáva lepkavé a dobre drží tvar.

4. Črevá si niekoľkokrát vypláchneme slanou vodou.

5. Môžeme začať s plnením. Navlečieme črevo na otvor plničky klobás a zapneme ju.

6. Keď sa črievko úplne naplní mäsom, koniec zaviažeme.

RADA: Nepreplňujte črevá, aby počas varenia nepraskli.

8. Črievko na konci odrežeme a urobíme uzol alebo použijeme niť.

9. Ak nájdete poškodenú časť čreva, potom vyberte trochu mäsa a na prasknutom mieste zaviažte uzol.

10. Vytvorte kruh a konce zviažte k sebe.

11. Potom zviažte boky kruhu, ale nie pevne, aby nepraskli črievka a na niekoľkých miestach po oboch stranách prepichnite povrch špáradlom, aby počas varenia nepraskli.

12. Klobásy vložíme do misy, zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme ich na 5 hodín do chladničky.

13. Do hrnca nalejeme vodu, pridáme soľ, bobkové listy a klobásy.

14. Klobásy varíme asi 20 minút. Treba však dať pozor, aby teplota vody neprekročila 80 – 85 °C, t.j. aby voda nevrela.

15. Klobásy necháme vychladnúť kým trochu nevyschnú na povrchu alebo ich môžeme utrieť kuchynskými utierkami.

16. Na panvicu dáme trochu oleja a opekáme ich 5 minút z každej strany, kým nie sú zlatohnedé.

17. Klobásky sú hotové a môžeme degustovať. Prajeme dobrú chuť!

Témy:


Pridajte svoj komentár