plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zmiznú skôr, ako pripravíte prílohu: Najlepšie cuketové fašírky so syrom!

Skvelý recept zo šťavnatej cukety, ktorý milujú deti aj dospelí!

Celú zimu sa na ne teším, ale nikdy nevydržím, kým dozreje moja úroda cukety a musela som si kúpiť na trhu. Ale za túto fantastickú dobrotu to stojí, dokonca ju milujú aj deti!

Potrebujeme:

2 väčšie cukety

3 strúčiky cesnaku

2 vajcia

2 lyžice haldkej múky

4 lyžice strúhanky

50 g parmezánu nastrúhaného najemno

Štipku rozmarínu

Štipku koriandra

Čerstvú petržlenovú vňať nasekanú nadrobno

Soľ a čierne mleté korenie

Olej

Postup:

Cukety umyjeme (ja nešúpem), nastrúhame, pridáme soľ a necháme 30 minút stáť. Šťavu zlejeme, pridáme múku, strúhanku, vajcia, pretlačený cesnak, koreniny, petržlen a premiešame. Ak sa vám hmota zdá príliš riedka, pridajte ešte trochu strúhanky. Nakoniec primiešame syr a zo zmesi tvarujeme jednotlivé fašírky (medajlónky), ktoré vyprážame na rozpálenom oleji dozlatista.

Prebytočný tuk môžete odstrániť papierovým servítkom. U nás doma zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť.

Prajem vám dobrú chuť! :-)

zdroj: aperitiv

Najlepšie recepty na dnes