plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasné čokoládové rezy bez pečenia – poctivý dezert z našej mladosti: Ten krém je úžasný aj do pečených zákuskov a tort!

zdroj: retetetimea.ro

Potrebujeme:

  • 400 g sušienok
  • 200-250 ml mlieka + 1 čajová lyžička kr. cukru + 1 lyžička esencie rumu
  • krém
  • 3 vaječné žĺtky
  • 2,5 lyžice kr. cukru (alebo 4 polievkové lyžice hnedého cukru)
  • 3 polievkové lyžice škrobu
  • 320 ml mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 3-4 lyžičky rumovej esencie alebo rumu
  • 125 g masla (82% tuku)
  • 100 gramov tmavej čokolády
  • Čokoládová glazúra
  • 70 g čokolády + 1 lyžička masla
  • Na ozdobu : 2-3 sušienky a Kinder čokoláda (voliteľné)

Postup:

Najprv si pripravíme krém, žĺtky rozmiešame s cukrom, škrobom a trochou mlieka. Zvyšok mlieka dáme na plameň, keď začne vrieť, zložíme z plameňa a vmiešame žĺtkovú zmes. Dobre premiešame, preložíme opäť na plameň a za stáleho miešania uvaríme hustý puding (na slabom plameni). Do horúceho krému vmiešame, vanilkový cukor, rumovú esenciu a kúsky masla – miešaním rozpustíme.

Necháme vychladnúť, ale nie úplne.

Čokoládu preložíme na parný kúpeľ a pridáme maslo, zmiešame a necháme rozpustiť.  Vmiešame do žĺtkového krému.

Pre skladanie torty potrebujeme podnos, na ktorý budeme ukladať sušienky a krém.

Na tanier nalejeme mlieko, do ktorého pridáme cukor a rum.

Sušienky namočíme do mlieka a uložíme na podnos. 3×6 sušienok v troch vrstvách.

Na sušienkami položíme vrstvu krému a potom ďalšiu vrstvu sušienok namočených v mlieku, potom krém a tak ďalej, až kým vrstvenie neukončíme.

Na glazúru roztopte čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli a položte  na poslednú vrstvu sušienok.

Na ozdobu použijeme nadrobné šušienky a kinder čokoládu.

Najlepšie recepty na dnes