Chutná a osviežujúca citrónová torta vhodná na akékoľvek pohostenie.
Cesto je jemné a nadýchané a krém lahodný a príjemne kyslastý.
Výborný recept na krehký citrónový dezert z youtube kanála Ricett&lle.
Potrebujeme:
Na krém:
1 vajce
50 g kryštálového cukru
40 g kukuričného škrobu
šťavu z 1 citróna
citrónovú kôru
300 ml mlieka
Na cesto:
2 vajcia
100 g kryštálového cukru
vanilkový cukor
120 ml rastlinného oleja
120 ml mlieka
220 g polohrubej múky
15 g prášku do pečiva
Postup:
Do rajnice pridáme vajce.
Pridáme cukor.
Potom pridáme škrob.
Nalejeme citrónovú šťavu.
Potom pridáme nastrúhanú citrónovú kôru.
Metličkou vymiešame.
Pridáme mlieko a premiešame.
Rajnicu preložíme na sporák.
Na miernom ohni privedieme do varu.
Potom počas miešania varíme, kým krém nezhustne.
Krém odstavíme zo sporáku.
Prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Do hlbokej misky pridáme vajcia.
Pridáme cukor.
Ďalej pridáme vanilkový cukor a metličkou vymiešame.
Pridáme olej a opäť premiešame.
Potom nalejeme mlieko a zamiešame.
Pridáme múku, prášok do pečiva a dôkladne vymiešame.
Formu na tortu vystelieme papierom na pečenie.
Nalejeme polovicu cesta.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 15 minút pri teplote 190°C.
Po uplynutí doby na cesto rozotrieme krém.
Nalejeme a rozotrieme zvyšok cesta.
Koláč vložíme späť do rúry.
Pečieme ďalších 25 minút pri teplote 190°C.
Po vybratí z rúry potrieme vrch obľúbeným džemom a posypeme kokosom.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/lhl6RbB9Cag