plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neskutočne dobrá citrónová torta, ktorá sa roztopí v ústach: Veľmi ľahký a chutný recept!

Chutná a osviežujúca citrónová torta vhodná na akékoľvek pohostenie.

Cesto je jemné a nadýchané a krém lahodný a príjemne kyslastý.

 

 

Výborný recept na krehký citrónový dezert z youtube kanála Ricett&lle.

Potrebujeme:

Na krém:

1 vajce

50 g kryštálového cukru

40 g kukuričného škrobu

šťavu z 1 citróna

citrónovú kôru

300 ml mlieka

Na cesto:

 

 

2 vajcia

100 g kryštálového cukru

vanilkový cukor

120 ml rastlinného oleja

120 ml mlieka

220 g polohrubej múky

15 g prášku do pečiva

 

 

Postup:

Do rajnice pridáme vajce.

Pridáme cukor.

Potom pridáme škrob.

 

 

Nalejeme citrónovú šťavu.

Potom pridáme nastrúhanú citrónovú kôru.

Metličkou vymiešame.

 

 

Pridáme mlieko a premiešame.

Rajnicu preložíme na sporák.

Na miernom ohni privedieme do varu.

 

 

Potom počas miešania varíme, kým krém nezhustne.

Krém odstavíme zo sporáku.

Prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

 

 

Do hlbokej misky pridáme vajcia.

Pridáme cukor.

Ďalej pridáme vanilkový cukor a metličkou vymiešame.

 

 

Pridáme olej a opäť premiešame.

Potom nalejeme mlieko a zamiešame.

Pridáme múku, prášok do pečiva a dôkladne vymiešame.

 

 

Formu na tortu vystelieme papierom na pečenie.

Nalejeme polovicu cesta.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 15 minút pri teplote 190°C.

Po uplynutí doby na cesto rozotrieme krém.

Nalejeme a rozotrieme zvyšok cesta.

 

 

Koláč vložíme späť do rúry.

Pečieme ďalších 25 minút pri teplote 190°C.

Po vybratí z rúry potrieme vrch obľúbeným džemom a posypeme kokosom.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

https://youtu.be/lhl6RbB9Cag

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes