Takú pizzu vám nespravia ani v reštaurácii: Pridajte do cesta túto prísadu a inak pizzu už robiť nebudete – recept talianskeho šéfa!

Toto je najlepšie cesto na pizzu, tajomstvo jeho chuti a konzistencie spočíva v obyčajnom bielom gurte, ktorý som predtým vôbec nepoužívala, no teraz viem, že vždy ho musím mať v chladničke, keď chceme robiť pizzu. Skúste, naozaj je fantastické!

Potrebujeme (na 8 kusov s priemerom 30 cm):

1,2 kg hladká múka
1 balenie čerstvého droždia
1 lyžice kryštálového cukru
1 lyžička soli
4 lyžice extra panenského olivového oleja
4 lyžice bieleho jogurtu 2%
500 ml teplej vody

250 g cesta na každú pizzu

Postup:

Kvasnice rozmrvíme, zalejeme asi 150 ml teplej vody, pridáme cukor, rozmiešame a necháme asi 7 minút odstáť.

Potom kvások prelejeme do väčšej misy, pridáme ostatné prísady – olej, jogurt a múku zmiešanú so soľou. Vymiesime jednotné cesto, ktoré prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste (ak vonku svieti slnko, tak pokojne rovno za oknom) asi 30 minút vykysnúť tak, aby cesto zdvojnásobilo svoj objem.

Z cesta oddelíme bochníček 250 g roztiahneme na okrúhly plech s priemerom 30 cm. Ostatné bochníčky necháme pod fóliou, aby nám neoschli.

...

Cesto obložíme prísadami podľa chuti, posypeme syrom a pečieme v rúre vyhriatej na najvyšší stupeň len pár minút. Keď som piekla na 200 stupňov, trvalo to asi 10-13 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)