Nesteká, neopadáva, chutí fantasticky: Najlepšie cestíčko na obaľovanie mäsa aj zeleniny!

Iné nepoužívam a to som ich vyskúšala poriadne veľa. Ak hľadáte tip na výborné cestíčko, toto je recept na ktorý nedám dopustiť. Pokojne doň pridajte trochu strúhaného syra, sušený kôpor alebo ľubovolné koreniny.

Iné nepoužívam a to som ich vyskúšala poriadne veľa. Ak hľadáte tip na výborné cestíčko, toto je recept na ktorý nedám dopustiť. Pokojne doň pridajte trochu strúhaného syra, sušený kôpor alebo ľubovolné koreniny.

Potrebujeme:

Kuracie, morčacie mäso, filé alebo zeleninu (karfiol, brokolicu)

Na cestíčko:

300 ml mlieka

3 vajcia

50 ml svetlého piva

...

300 g hladkej múky

2 strúčiky cesnaku

Soľ, Gyros korenie, čierne mleté korenie – na ochutenie

40-50 g strúhaného syra – voliteľné

Sušený kôpor – voliteľné

Postup:

Vajcia rozšľaháme, pridáme pivo, mlieko, múku, strúhaný syr a necháme chvíľu odstáť. Potom pridáme pretlačený cesnak koreniny, soľ a bylinky (ak ich chceme použiť). Mäso môžeme obaľovať tak ako klasické rezne, alebo nakrájať nadrobno, zmiešať s cestom a vyprážať ako lievance.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: liveinternet