plny-hrniec_transparent_negativ.png

TAJNÝ trik tety cukrárky na najlepšie buchty pod slnkom: Ako vatička, môže za to TÁTO prísada!

Moja teta má najlepší recept na buchty.

 

 

Dáva do nich jednu nezvyčajnú prísadu.

Ako ona hovorí, práve táto prísada je zodpovedná za to, že buchty sú jemné a mäkučké.

 

 

A ako cukrárka, ktorá sa touto prácou živí celý život je skutočnou odborníčkou na sladké pečivo.

Ak chcete skúsiť nový recept, rozhodne zvoľte tento – určite sa k nemu budete vracať.

 

 

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

1 celé vajce

80 g cukru krupica

100 ml majonézy

1 kocka droždia

1/4 l vlažného mlieka

štipka soli

Na potretie:

kúsok masla

Náplň:

lekvár

tvaroh

mak

nutella

Postup:

 

 

Z mlieka, droždia a lyžičky cukru urobíme kvások.

Do misy dáme ostatné suroviny, pridáme vzídený kvások.

Dobre prepracujeme, až sa cesto nelepí.

 

 

Povrch zľahka poprášime hladkou múkou a prikryté necháme kysnúť na teplom mieste.

Potom lyžicou vykrajujeme malé kúsky.

Plníme ich náplňou.

 

 

Dobre uzavrieme a zaguľatíme.

Skladáme ich vedľa seba na dobre vymastený plech.

Necháme ešte chvíľu kysnúť.

 

 

Potom každú buchtu potrieme rozpusteným maslom.

Plech vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme asi pri 170 ° C (podľa rúry) do zozlatnutia buchiet.

 

 

Po upečení pocukrujeme.

Cesto je možné robiť v domácej pekárni.

 

 

Buchty nedávam tesne k sebe, aby neboli veľmi vysoké.

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes