plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bravčové koleno bez roboty, v špeciálnej marináde: 5-minút prípravy, žiadne podlievanie a výsledok miliónový!

Keď robím bravčové koleno, tak už len takto. Bez podlievania, bez práce, naozaj len 5 minút prípravy. Ak máte radi krásne prepečené a pritom skutočne šťavnaté mäsko, tento recept určite vyskúšajte.

prísady

1 bravčové koleno

7 strúčikov cesnaku

Soľ a čierne mleté korenie

1 lyžička Provenskálske bylinky

1 lyžica horčice

1 lyžica medu

2 lyžice sójovej omáčky

príprava

Bravčové koleno umyte a osušte.

Nakrájajte strúčiky cesnaku na menšie kúsky a vtlačte do vnútra mäsa na viacerých miestach.

Koleno ochuťte soľou a korením.

Samostatne premiešajte sójovú omáčku, med, horčicu a zmes provensálskych bylín.

Omáčku natrite na bravčové koleno a buď môžete piecť hneď, alebo ak chcete ešte lepšiu chuť, radím vám nechať marinovať cez noc.

Koleno vložte do vrecka na pečenie a dajte do rúry na teplotu 190 stupňov po dobu 2 hodín.

Potom  prestrihnite vrecko, otvorte ho a nechajte mäso v piecť ešte ďalších 30 minút.

Podávame s čerstvým pečivom, zemiakmi, uhorkami…

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes