Bravčové koleno bez roboty, v špeciálnej marináde: 5-minút prípravy, žiadne podlievanie a výsledok miliónový!

Keď robím bravčové koleno, tak už len takto. Bez podlievania, bez práce, naozaj len 5 minút prípravy.

prísady

1 bravčové koleno

7 strúčikov cesnaku

Soľ a čierne mleté korenie

1 lyžička Provenskálske bylinky

1 lyžica horčice

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžica medu

2 lyžice sójovej omáčky

príprava

  1. Bravčové koleno umyte a osušte, nakrájajte strúčiky cesnaku na menšie kúsky a vtlačte do vnútra mäsa na viacerých miestach. Koleno ochuťte soľou a korením.
  2. Samostatne premiešajte sójovú omáčku, med, horčicu a zmes provensálskych bylín. Omáčku natrite na bravčové koleno a buď môžete piecť hneď, alebo ak chcete ešte lepšiu chuť, radím vám nechať marinovať cez noc.
  3. Koleno vložte do vrecka na pečenie a dajte do rúry na teplotu 190 stupňov po dobu 2 hodín, potom  prestrihnite vrecko, otvorte ho a nechajte mäso v piecť ešte ďalších 30 minút.
Podávame s pečivom, alebo s akoukoľvek prílohou.